V požaru poškodovana oseba, najdenih 121 kosov streliva, požar v DSO Laško


Včeraj ob 12:03 so na Vešeniški cesti v Slovenskih Konjicah pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Zahodnoštajerske in Gorenjsko – Ljubljanske regije na policijski postaji Slovenske Konjice prevzeli 121 starejših kosov streliva različnega kalibra, ki so bili najdeni pri čiščenju starejše hiše v Vitanju. Le te so prepeljali na varno lokacijo in jih nadzorovano uničili.

Včeraj ob 13:53 so na Cesti Simona Blatnika v Velenju gasilci PGD Velenje razkopali kurišče in ga zalili z vodo.

Včeraj ob 11:33 je na Cesti v Debro v Laškem zagorelo v stanovanjski hiši v fazi obnove, ogenj pa se je razširil na več prostorov in podstrešje. Posredovali so gasilci PGD Laško in PGD Rečica, ki so iz objekta rešili eno osebo in psa, požar omejili in pogasili, nato pa prezračili in pregledali prostore. Reševalci NMP Laško so eno poškodovano osebo odpeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

Včeraj ob 9:56 je na Zdraviliški cesti v Laškem v Domu starejših občanov zagorel vlažilnik zraka in elektro napeljava. Gasilci PGD Laško so pogasili požar, prezračili prostore in izmerili koncentracije monoksida.

Foto: FB/PGD Laško