Gorel stanovanjski objekt ter električni drog, več požarov tudi v naravi


Vročina ter suša za sabo že puščata prve posledice. Po razglašeni veliki požarni ogroženosti naravnega okolja se je tudi po Celjskem v naravi že začelo pojavljati večje število požarov. Ti so k sreči zaenkrat še majhni ter obvladljivi, enako pa ni mogoče reči za požar na Krasu, katerega pomagajo gasiti tudi gasilci iz naših krajev.

Ob 00.23 je v kraju Tratna ob Voglajni, občina Šentjur, zagorel stanovanjski objekt. Gasilci PGD Slivnica in Šentjur so zavarovali območje, pogasili požar, s termovizijsko kamero pregledali objekt in ga prezračili. Obveščene so bile pristojne službe.

Včeraj ob 10.38 je v naselju Šempeter v Savinjski dolini v občini Žalec zagorel električni drog. Gasilci PGD Šempeter v Savinjski dolini so zavarovali kraj dogodka in pogasili požar. Na kraju so bili prisotni delavci elektro podjetja, ki bodo sanirali okvaro.

Včeraj ob 14.43 so v Šprajčevi ulici v Žalcu gasilci PGD Žalec z avto lestvijo nudili pomoč reševalcem NMP pri transportu poškodovane osebe z balkona hiše do reševalnega vozila.

Včeraj ob 5.12 je v naselju Bukovžlak, občina Celje, gorelo na deponiji komunalnih odpadkov. Gasilci PGE Celje so požar pogasili, prekopali žarišče in s termovizijsko kamero pregledali okolico.

Včeraj ob 8.57 je ob regionalni cesti Vitanje–Stranice v naselju Stenica, občina Vitanje, gorelo v naravi. Gasilci PGD Vitanje so pogasili požar na površini okoli 10 kvadratnih metrov.

Včeraj ob 13.21 je v kraju Spodnja Rečica, občina Rečica ob Savinji, gorelo na manjši površini v naravi. Gasilci PGD Rečica ob Savinji so pogasili kup goreče travinje na površini 4 kvadratne metre.

Včeraj ob 10.15 je v naselju Matke, občina Prebold, gorel kup sena in papirja. Gasilci PGD Matke so pogasili požar na površini 5 kvadratnih metrov.

Foto: Pixabay