Trčili vozili, pregrevanje štedilnika, uhajanje plina (dopolnjeno)


Včeraj popoldan so gasilci posredovali zaradi prometne nesreče, napake na električnem štedilniku in uhajanja plina.

Ob treh popoldan sta v naselju Glinje v občini Braslovče trčili osebni vozili. Gasilci Poklicne gasilske enote Celje in Prostovoljnega gasilskega društva Braslovče so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč udeleženim osebam do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči in usmerjali promet. Prav tako so odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in odstranili vozili s cestišča. Reševalci so eno poškodovano osebo pregledali in oskrbeli na kraju, drugo pa prepeljali v Urgentni center Celje.

Naknadne informacije PU Celje:

Prometna nesreča z lažjimi poškodbami se je včeraj okoli 15. ure zgodila v Glinjah, na območju Braslovč. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, trčila v osebno vozilo, katerega je pred njo pravilno vozila voznica. V trčenju sta se obe voznici lažje poškodovali. Obe so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. Povzročiteljici so izdali plačilni nalog.

Dvajset minut do sedme ure zvečer se je včeraj na Ulici Florjana Pohlina v občini Žalec zaradi napake pregreval električni štedilnik. Gasilci PGD Žalec so izklopili štedilnik iz vira električne napetosti ter tako preprečili nadaljnje pregrevanje štedilnika in tako morebiten nastanek požara.

Včeraj par minut do druge ure popoldan je v industrijskem objektu na Partizanski cesti v Velenju prišlo do uhajanja plina iz sušilne naprave. Gasilci PGE Velenje so evakuirali zaposlene, opravili meritve prisotnosti nevarnih plinov ter prezračili prostor.

Preberite tudi današnje policijsko poročilo Policijske uprave Celje