Slab obisk


Pregled obiska kino predstav v Celju v lanskem letu kaže, da je bil porast le minimalen, kar lahko nedvomno pripišemo vse večji razširjenosti televizorjev. Tako si je 290 filmov v 2320 predstavah ogledalo 662.000 obiskovalcev. To je vsekakor majhno število, saj odpade na eno predstavo okrog 300 ljubiteljev te še vedno vodeče zvrsti razvedrila. Ob tem povprečju obiska je razumljivo, da so dvorane neredko samevale.

Omembe vredno je, da je naš domači film dosegel častno četrto mesto po številu predvajanih filmov (39). Število ameriških filmov je v močnem padcu, porasli pa so filmi francoske in italijanske, sovjetske in nemške proizvodnje. Še vedno pa vodijo filmi ameriške produkcije (72).

Med najbolj in najmanj obiskanim predvajanim filmom je razlika za celih 12.500. saj si je domači film Velika razprava ogledalo le dobrih 40 gledalcev, medtem ko je francoski film Grbavi vitez« žel rekord.

Skupni dohodek od vseh predstav je znašal okrog 70 milijonov. Žal pa je, da je celjsko kino podjetje moralo ukiniti dodatno plačilo 10 dinarjev za sklad za novo kino dvorano, kajti potrebe po novi kino dvorani v Gaberju so utemeljene.

Celjski tednik, 18. 1. 1963