Novo ime Centra za mladinski turizem


Konec sedemdesetih let smo v Celju že imeli turistično poslovalnico Popotnik, vendar so takrat želeli poudariti, da je ta poslovalnica namenjena predvsem mladim in Popotnik je postal

Center za mladinski turizem. Pobuda za zdajšnjo spremembo imena pa je pogojena s tem, da so turistični delavci v poslovalnici prepričani v svojo širšo ponudbo.

Dejavnost turistične poslovalnice Popotnik je res namenjena mladim, saj med drugim skrbijo tudi za mednarodne študentske izkaznice, vendar v njihovem programu lahko najdejo marsikaj zanimivega tudi starejši. Glavna dejavnost Popotnika ostaja tudi prihodnje organizacija letovanja v Makarski, takoj za tem pa je organizacija izletov. V Popotniku ponujajo skupinam samo organizacijo prevoza, nudijo pa jim tudi vodnike ter zaokrožen izletniški paket s prenočevanjem in hrano.

Z vsako skupino, pa naj bodo to šolski razredi, osnovne organizacije mladih ali sindikat iz delovnih organizacij, posebej oblikujejo želen program izleta. »Velikokrat se nam zgodi, da izvemo le to, kdo bo šel na izlet in koliko ljudi je v skupini, pa morda še približno smer, kamor bi se radi podali – potem pa na osnovi tega izdelamo izletniški program, ki ga je seveda treba pokriti z zbranim denarjem,« pripoveduje vodja poslovalnice Janez Turnšek. Sicer pa imajo takšne popotnike v poslovalnici vseeno rajši kot tiste, ki vsak dan spreminjajo in dopolnjujejo izletniški program. »Včasih že zagotovimo rezervacije in se dogovorimo za spanje ter penzionsko prehrano, pa moramo potem program odpovedovati,« nekoliko potarna, vendar dodaja, da imajo stranke vedno prav.

Tega vodila se pri svojem delu v poslovalnici držijo že nekaj časa, zato tudi večjih težav doslej niso imeli. Sicer pa se za dobro počutje in zaupanje strank v svoji poslovalnici trudijo tudi drugače. Že lani so, naprimer, v celoti obnovili poslovalnico in ji nadeli prijaznejši videz. »Tako lahko zdaj stranke razmišljajo o izletniških programih ob klubski mizici, za ,ski-boom’ pakete pa se ponavadi odločajo kar stoje,« dodaja Janez Turnšek, saj kaže, da so se smučarji na enodnevne smučarske pakete na Rogli, Kopah in Golteh že navadili.

Svoje delo bodo v Popotniku letos posodobili s prehodom na računalniško poslovanje. Dva računalnika Commodore z ustrezajočim programom za finančno poslovanje in rezervacije že imajo, računalniško opremo pa bodo v poslovalnici instalirali marca.

Novi tednik, 21. 1. 1988