V bližini Celja obračun med psi s težjimi posledicami


Sprehajanje psa je v veliki večini primerov za lastnika, miren in sproščujoč dogodek, ne pa čisto vedno. Nesrečno za sprehajalčinega psa se je pred dnevi končal sprehod na območju Dobrne, ki pa je razkril neustrezno ravnanje z več psi, potrebno pozornosti veterinarske inšpekcije.

Kot je pred dnevi prvi poročal Novi tednik, nato pa še POP TV, je občanka na območju Dobrne sprehajala svojega borderskega ovčarja, nakar sta ga napadla in močno ogrizla prosto tavajoča psa pasme kangal.

Po prijavi sprehajalke je na mesto nesreče prišla patrulja Policijske postaje vodnikov službenih psov Celje. Policista sta na kraju ugotovila, da sta bila na navedenem naslovu dejansko dva psa, ki sta se prosto sprehajata pred hišo, v ogradi pa je bilo še več kot 20 psov, večina pasme kangal. Lastnika psov na kraju ni bilo, o dogodku poroča PU Celje.

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, kdo je lastnik psov. O ugrizu so obvestili veterinarsko inšpekcijo, o celotni zadevi pa dežurno inšpektorico, ki se je nemudoma vključila v zadevo. V nadaljevanju so policisti PP Celje in PPVSP v sodelovanju  z inšpektorico UVHVVR ter predstavniki živalskega vrta in Zavetišča za živali Ljubljana, v prisotnosti lastnika, opravili nadzor. Zaradi ugriza psa so policisti uvedli prekrškovni postopek.

A postopek še s tem ni bil končan. PU Celje v nadaljevanju poroča, da je veterinarska inšpektorica je na kraju odredila odvzem šestih papig, osmih odraslih psov in dveh pasjih mladičkov. Za dva psa je zaradi izredno slabega zdravstvenega stanja odredila evtanazijo. Odvzete živali so odpeljali v Zavetišče za živali Gmajnice. Na kraju je ostalo še okoli 20 psov, ki prav tako bivajo v izjemno slabih pogojih, zato se po navedbah PU Celje nadaljuje postopek za odvzem.

Celjski policisti dodajajo še, da bodo po vseh zbranih obvestilih lastnika psov kazensko ovadili zaradi mučenja živali.