Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 29. 7. 2024


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 815 klicev občanov. 226 klicev je bilo interventnih, 5 nujnih.

39 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev in tujcev, 112 s področja prometne varnosti in 55 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Od petka do danes so policisti obravnavali 7 prometnih nesreč s hudimi poškodbami, 5 z lažjimi poškodbami in 35 prometnih nesreč z materialno škodo.

V vseh prometnih nesrečah so bili udeleženi vozniki enoslednih vozil.

Prvo prometno nesrečo s hudimi poškodbami so obravnavali v soboto, nekaj čez osmo uro zjutraj, in sicer na avtocesti v Arji vasi, kjer se je pri vključevanju na avtocesto poškodoval motorist, ki je s pospeševalnega pasu zapeljal neposredno na prehitevalni pas in trčil v osebno vozilo. V trčenju se je huje poškodoval.

Okoli pol enajstih so policisti v Lokah pri Mozirju obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval kolesar, ki je v križišču izsilil prednost vozniku osebnega vozila.

Nekaj čez 11. uro se je pri vožnji z gore Oljke huje poškodovala kolesarka, ki je zapeljala preblizu desnemu robu vozišča, izgubila nadzor nad kolesom in padla.

V soboto okoli 18. ure so policisti na Hudinji v Celju obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval motorist. Povzročil jo je voznik osebnega vozila, ki je vzvratno zapeljal z neprednostne na prednostno cesto na Prijateljevi ulici. V tistem trenutku je po prednosti cesti pripeljal mopedist, ki je trčil v vozilo povzročitelja.

Včeraj zjutraj so policiste iz celjske bolnišnice obvestili, da je pri njih poiskal pomoč voznik skuterja, ki je bil v soboto v večernih urah udeležen v prometni nesreči v Podplatu. Po voznikovi izjavi se je umikal večjemu traktorju in zapeljal na bankino. Ko je poskušal zapeljati nazaj na vozišče je padel in se hudo poškodoval. Zdravniško pomoč je iskal šele dan po nesreči.

V dopoldanskih urah so policiste iz celjske bolnišnice obvestili, da imajo v obravnavi kolesarja, ki je v soboto na Mestnem trgu v Slovenskih Konjicah zaradi vožnje v napačni smeri trčil v drog javne razsvetljave, padel in se hudo poškodoval.

Včeraj, nekaj pred poldnevom, se je v prometni nesreči na Polulah v Celju huje poškodoval kolesar, ki je izgubil oblast nad kolesom, ko je nameraval zapeljati na kolesarsko stezo.

V julijskih dneh skorajda ne mine dan, da ne bi obravnavali prometnih nesreč, v katerih so udeleženi kolesarji.

Na naslednji povezavi najdete napotke za varno kolesarjenje

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali dvajsetkrat.

Kriminaliteta

V petek zjutraj je občan obvestil policiste, da sta mu dva neznanca med dvigovanjem gotovine na bankomatu v Radečah iz reže bankomata ukradla 150 € gotovine, sedla v vozilo in se odpeljala. Občan si je zabeležil registrske tablice vozila in jih takoj obvestil o dogodku. O zadevi so obvestili policiste iz Sevnice, ki so voznika navedenega vozila ustavili na njihovem območju in mu zasegli ukradeno gotovino. V nadaljevanju sledi kazenska ovadba.

V Javorniku, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, so obravnavali vlome v tri garaže. Podatkov o tem, če je storilec kaj ukradel, policisti še nimajo, ker so lastniki odsotni.

Danes, nekaj čez polnoč, so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Zadobrovi. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi kopalnično okno, je ukradel gotovino, zlatnino, ročno uro in prenosni računalnik.

Dogodki

V Črni na Koroškem je ob včerajšnjem neurju plaz, ki se je sprožil v bližini stanovanjske hiše, zasul 49-letnega domačina. Iz zemlje so ga rešili gasilci. V dogodku se je 49-letnik hudo poškodoval.