Predsednik NK Celje pojasnil, zakaj je odslovil Damirja Krznarja


Damir je dober fant, ampak Riera je boljši trener in ni bilo smisla čakati. Tako bi lahko v enem stavku povzeli odločitev predsednika NK Celje Valerija Kolotila, da kljub uspešnem vodenju ekipe čez noč odpusti hrvaškega trenerja Krznarja ter na klop vrne Španca Riero, ki je z Bordeauxom pogorel v Franciji.

Kolotilo je prepričan, da gre poteza v korist kluba, čeprav je bil odziv ekipe na “tekmi leta” vse prej kot pozitiven: anemični Celjani so z Riero na čelu so se iz Bratislave vrnili s petimi goli v lastni mreži, kar pomeni, da je sanj o Ligi prvakov vsaj za letos konec. Iz predsednikovih besed sledi, da krivdo za to posredno pripisuje odslovljenemu Krznarju.

“Z Damirjem Krznarjem smo dobro sodelovali. Toda Celje želimo še dodatno dvigniti. V Bratislavi smo lahko jasno videli, da še nismo na najvišjem nivoju, zato smo se že pred tem odločili za menjavo. To je povsem normalen proces, vselej si želiš več, boljše igralce, boljše trenerje …” je Valerij Kolotilo na srečanju z novinarji pojasnil, zakaj je Damir Krznar moral zapustiti stolček Celja.

“Menjava trenerja zahteva ogromno zadev s prejšnjim klubom in novim ter starim strokovnim štabom. Pred tem sprememba ni bila možna, dodatno čakanje pa ni bilo smiselno,” je dodal alfa in omega celjskega kluba.

Valerij Kolotilo: “O Damirju ne morem reči slabe besede, ampak poteza je v dobro kluba”

Kot je Kolotilo dejal v nadaljevanju, je zelo hvaležen Rieri, da je sprejel njegovo ponudbo in ee “iz takšnega velikana kot je Bourdeaux vrnil v Celje, da poskusi dodatno dvigniti raven slovenskega nogometa. Z dejanji in ne z besedami.”

Da se je v Celje vrnil s ciljem ubraniti naslov državnih prvakov, ki ga je zagotovil Krznar ter klub popeljati v prvo evropsko jesen v njegovi zgodovini, pa je poudaril Albert Riera. Slednjega bo lovil v 3. krogu lige Evropa proti povprečnemu irskemu klubu Shamrock, ki je 5. na lestvici irske premier lige. Tudi v primeru poraza in izpada Celja v kvalifikacije za Konferenčno ligo Celjanom do evropske jeseni manjka le zmaga v enem od sledečih evropskih dvobojev.

Z namenom zagotovitve ciljev želi Riera zadržati ključne igralce, kot so David Zec, Žan Zabukovnik in Žan Karničnik. “Zame so nedotakljivi, zato morajo ostati v Celju, če želimo doseči zastavljene cilje. Zavedam pa se, da v kolikor pride kakšna mamljiva ponudba, jih bo težko zadržati, zato jim odmeven prestop tudi privoščim,” je bil jasen Riera.

Kljub temu, da imajo na seznamu kar 32 igralcev, pa predsednik Kolotilo v Celje želi pripeljati še kakšno okrepitev iz katere od vrhunskih lig. A te je v slovenski nogometni prostor zelo težko privabiti, je priznal Kolotilo in dodal, da upa, da bo k temu pomagala tudi prisotnost Riere.