Meddruštveno tekmovanje v smučarskih skokih za pokal KS Nova Cerkev


Ob koncu poletja redko kdo pomisli na smučarske skoke: ampak ob vse toplejših zimah, sploh v nižinah le-ti postajajo vse bolj poletni šport – namesto na snegu se pač skače na plastiki.

Tako velja tudi za skakalni odsek Smučarskega društva Vizore iz Nove Cerkve. Prav na zadnji avgustovski dan so na svojih skakalnicah izvedli meddruštveno tekmovanje za pokal KS Nova Cerkev. 

“V soboto, 31. 8. 2024, popoldne je SD Vizore, s prostovoljno in izjemno aktivno udeležbo članov društva, izvedlo še eno meddruštveno tekmovanje,” so zapisali na Facebooku.

V različnih starostnih kategorijah je potekalo tekmovanje na najmanjših in največjih skakalnicah v Vizorah. Tekmovali so v kategorijah začetniki in začetnice, mlajši kadeti in kadetinje do 12 in 14 let ter odprta kategorija.

V Vizorah so štiri skakalnice, in sicer: skakalnica s kritično točko pri osmih metrih, trinajstih, petindvajsetih in skakalnica s kritično točko pri petintridesetih metrih.

Projektna dokumentacija za skakalnice je bila izdelana leta 1987, dokončno pa so bile zgrajene leta 1994. Vse skakalnice so osvetljene, tako da je mogoče treninge in tekmovanja izvesti tudi v nočnem oz. večernem času.

Za dobro vzdušje pa so poskrbeli navijači v izteku skakalnic.

Da je vse ponovno potekalo brezhibno, je poskrbela utečena ekipa članov društva, ki je skrbela za organizacijo tekmovanja ter tudi za jedačo in pijačo.

Ob koncu skakalnega dela tekmovanja so se otroci pomerili še v teku na hrib ob skakalnicah.

“Vsem sodelujočim iskrene čestitke za dosežene rezultate, ekipi članov SD Vizore pa zahvala in čestitke za uspešno izvedbo tekmovanja,” so v društvu še napisali na FB-ju.

Skačejo tudi drugod po Sloveniji in tujini

Mladi skakalci, člani SD Vizore pa so v teh dneh tekmovali tudi na drugih tekmah doma in v mednarodnem prostoru.

Prav tako na zadnjo avgustovsko soboto je v Žireh potekalo  pokalno tekmovanje za kadete in kadetinje do 14 in 15 let v skokih in nordijski kombinaciji. Skakalci SD Vizore so dosegli naslednje rezultate:
Skoki:
– Maks Turnšek (skakal je v višji kategoriji) 7. mesto.
– Enej Pukl 17. mesto
– Žan Zakelšek 19. mesto
– Nejc Kožuh je bil v kategoriji do 15 let 20.
Nordijska kombinacija:
– Enej Pukl 3. mesto
– Žan Zakelšek 11. mesto
– Maks Turnšek 23.

V Szczyrku na Poljskem minuli vikend pa je 15-letni Mai Zakelšek z 18. mestom ponovno dosegel točke na Fis Cup tekmovanju.

Mai Zakelšek (vir foto: FB profil SD Vizore.)