Tek na Svetino 2024: dež in hlad jih nista ustavila (foto)


Turistično društvo Štore je minulo soboto pripravilo že 6. trail tek na Svetino. Večdnevno deževno in hladno vreme organizatorjem ni bilo naklonjeno, pa vendar se je dogodka udeležilo petnajst najbolj zagretih tekačic in tekačev, ki jih tovrstne vremenske razmere ne motijo.

Letošnji najboljši čas teka s startom v Športnem parku Štore in ciljem na Domu na Svetini je bil v takšnih okoliščinah razumljivo skoraj 10 minut počasnejši od lanskega dosežka zmagovalca in rekorderja teka, Klemna Španringa. Letos klemen ni tekel, je pa s progo najhitreje, v 43 minutah in 46 sekundah, opravil Matjaž Tajnšek iz ATD Savinjčan. Dobro minuto je za njim zaostal domačin Srečko Ferčič, tretje mesto pa je osvojil Jan Potočnik iz Celja.

Najhitrejša ženska je bila Darinka Presečnik iz ŠD Izlak, ki je bila v skupni konkurenci peta, s časom 54 minut in 47. sekund Doroteja Kotnik iz Slovenskih Konjic je za njo zaostala 3 minute in bila v skupni konkurenci sedma.

Najhitrejši v moški in ženski konkuremci

Rezultate teka si lahko ogledate tukaj.

Organizatorji so bili, slabemu vremenu navkljub, z izvedbo teka deležni. “Hvaležni smo vsakemu, ki se je kljub ne preveč naklonjenemu vremenu pojavil na startu ter pokazal srčnost in ljubezen do teka. Najboljši ste,” so zapisali na Facebooku in dodali zeleni srček.

Res, v takšnih razmerah vse pohvale vsakemu, ki je premagal zahtevno razdaljo 7200 metrov in s 545 metri vzpona, ki vsebuje tudi 20 % klanec.

Vir foto: FB profil teka na Svetino