Predsednik NK Celje zaradi zelenice ostro nad občinsko podjetje. To predlaga, naj klub urejanje zelenice prevzame sam


Zelenica na Stadionu Z’Dežele je upravičeno tarča kritik že vso novo nogometno sezono. Že avgusta smo na Celje.info objavili razlago ZPO Celje, zakaj imajo težave z vzdrževanjem travnate ruše. A po tekmi z Nafto si je predsednik NK Celje, Valerij Kolotilo privoščil javno kritiko na račun ZPO in njene direktorice Brede Obrez, češ, da so sprejemali napačne odločitve.

Dilemo so odprli v oddaji Pod prečko na Sportklubu. Zanje so v ZPO odgovorili, da stanje ni posledica slabega vzdrževanja ter podali predlog, da bi klub od občine prevzel upravljanje stadiona.

Predsednik NK Celje, Valerij Kolotilo, je v posnetku, ki so ga odvrteli v oddaji Pod prečko, ostro kritiziral stanje športnih objektov v Celju in razkril, da je direktorica ZPO Breda Obrez odgovorna za slabo vzdrževanje igrišč. Poudaril je, da so bile sprejete napačne odločitve, kar vodi v vedno slabše razmere: “Njej te stvari niso jasne, pogovori so vse grši, situacija je vsak dan slabša.” Na zadnjem sestanku jim je bilo celo rečeno, naj ne trenirajo, če jim pogoji ne ustrezajo, kar pa ekipa ne more sprejeti. Kolotilo je izpostavil tudi zaskrbljujoč odnos občine do profesionalnega športa, pri čemer je omenil nedavno ukinitev profesionalne ekipe ženskega rokometa v Celju. Če ne bo bistvenih sprememb, ne vidi, kako bi nogomet v Celju lahko napredoval.

ZPO: “Žalosti nas dejstvo, da se klub namesto sodelovanja pri reševanju težav raje zateka k osebnim napadom in iskanju krivcev”

Novinar Sportkluba Jaka Kozmelj pa je poiskal tudi stališče ZPO Celje. Direktorica Breda Obrez je pojasnila, da stanje travnate ruše na celjskem stadionu ni posledica slabega vzdrževanja, temveč posledica njene starosti, saj je stara več kot 20 let ter da imajo zaradi gljivične bolezni trave težave povsod po Evropi. Kot pravi, so si igrišče ogledali priznani agronomi iz tujine, ki so vsi podali podobna priporočila za sanacijo. Obrezova poudarja, da ekipa, ki skrbi za vzdrževanje, ni spremenila svojega pristopa v primerjavi z minulimi leti, prav tako je vodja objekta ostal enak.

Kot poudarjajo v ZPO, se stanje zelenice z njihovimi napori že izboljšuje. Prvi del sanacije so izvedli že avgusta, drugi del pa ob ugodnejših vremenskih pogojih v začetku septembra. “Vendar pa so deževne razmere in obremenitev travnate površine zaradi obremenitev dveh tekem s treningi v tem obdobju otežile uspešnost sanacije,” so za Sportklub zapisali v ZPO. Se bo pa igrišče imelo čas opomoči po sredini tekmi z Mariborom, ko na njem mesec dni ne bo tekem.

Obregnili so se tudi ob Kolotilovo izjavo, da je  bilo klubu rečeno, naj ob nezadovoljstvu s površinami na njih ne trenirajo. Ta je po mnenju ZPO vzeta iz konteksta, ko je klub družbi zavrnil plačilo računov za uporabo površin.

ZPO: “Pogosto se zgodi, da klub koristi igrišče za treninge tudi v neugodnih vremenskih razmerah, kot je bilo denimo minulo soboto med najhujšim deževjem. Takšno ravnanje ne le otežuje sanacijo, temveč tudi zmanjšuje kakovost priprave igrišča za uradne tekme.”

Jaka Kozmelj je v oddaji še navedel, da bo ZPO na sestanku z NK Celje s klubom naslednji teden predlagala prevzem upravljanja štadiona, kar po njihovo dobro deluje v Murski soboti in Domžalah.Več si oglejte v Pod prečko:

Poglejte še:

Celje končno dobilo rekreativno ligo malega nogometa