Na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje so krepili podjetniško miselnost dijakov


Podjetništvo je močno gonilo družbe, prispeva k njeni ustvarjalnosti, inovativnosti, predvsem pa razvoju in napredku. Sproti pa omogoča delovna mesta in preživetje mnogih družin.

 V sklopu projekta Spodbujanje ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti mladih, ki ga financira SPIRIT Slovenija, je v torek na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti (HVU) v Celju potekal dogodek z vključenimi strokovnjaki iz gospodarstva, kjer so se dijaki izobraževali v podjetniški miselnosti. 

Zunanja mentorica v projektu mag. Tatjana Štinek iz Območne obrtne zbornice Celje in gostji, uspešni samostojni podjetnici, so dijakom, ki sodelujejo v projektu, predale dragocene izkušnje in napotke za krepitev njihove podjetniške miselnosti. V sklopu dogodka so potekale tudi zanimive, praktične delavnice timskega dela, kreativnega razmišljanja in generiranja idej.

Kot so zapisali na OOZ Celje, so na HVU potekale aktivnosti v projektih Objemi drevo in V objemu dreves, ki jih izvaja zunanja mentorica mag. Tatjana Štinek, samostojna svetovalka Območne obrtno-podjetniške zbornice Celje, po metodologiji Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti.

V sklopu svojega izvajanja je z namenom, da bi udeleženci v projektu pridobili čim bolj realne izkušnje, povabila k sodelovanju profesionalno fotografinjo Branko Timpran in mag. Barbaro Zacirkovnik, ki je specialistka za področje komunikacije, viharjenje idej in timsko delo.