MOS v Celju 2024: kaj je zanimalo obiskovalce celjskega sejmišča (foto, video)


Na celjskem sejmišču se je v sredo pričela 56. izvedba Mednarodnega sejma obrti in podjetništva, kjer se letos predstavlja 650 razstavljavcev z več kot 1.100 blagovnimi znamkami.

Tokrat se na celjskem sejmišču odvija že 56. izvedba sejma. Letos se je ob otvoritvi prvič odvil gospodarski forum, kjer smo bili priča soočenju med gospodarstveniki in predstavniki vlade. Najprej sta se na temo trga dela soočila predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Blaž Cvar in minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec, kasneje pa na temo konkurenčnosti in potrebnih reform še predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Tibor Šimonka in minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han.

Prostori celjskega sejmišča so se v sredo ponovno napolnili.

Na letošnji izvedbi MOS-a se predstavlja 650 razstavljavcev z več kot 1.100 blagovnimi znamkami. Razstavljavci prihajajo iz devetih držav, znamke, ki jih predstavljajo, pa kar iz 26-ih držav. Čeprav letošnje število obiskovalcev še ni znano, je to lani znašalo 65.000, kar potrjuje, da je to eden izmed največjih tovrstnih dogodkov v državi. Kot vsako leto, se na sejmu predstavljajo izdelki in storitve s področja domovanja, turizma, mobilnosti, tehnologije, kulinarike, poslovnega sodelovanja in več.

Tekom sejma smo o prvih vtisih vprašali nekaj obiskovalcev. Srednješolec Matija nam je objasnil, da jih šola vsako leto pelje na ogled dogajanja: “Vsako leto se rad s prijatelji sprehodim, da vidim kaj ponuja sejem. Če mi kaka stvar res pade v oči, grem k razstavljavcem še po več informacij.”

Pozitivnega mnenja je tudi Špela: “Letos smo z družino prišli preveriti predvsem kulinarično ponudbo, vendar pa smo se na koncu sprehodili čez cel sejem,Boris pa si je prišel ogledati hišno opremo: “Ravno gradimo hišo, tako da smo prišli malo pogledati, če je za nas slučajno kaj uporabnega na tem segmentu.

Sejem bo letos mogoče obiskati vse do nedelje, 22. septembra. Če ste za ogled zainteresirani, več informacij najdete tukaj.

Razstavljalci ponujajo raznolike produkte

Na enemu izmed oddelkov sejma podjetja predstavljajo razno pohištvo in tovrstne produkte. Tam se predstavlja tudi podjetje Spalni center Maremico, ki ponuja spalna ležišča. Zadnja leta ponujajo povsem unikatne v Sloveniji narejene BoxSpring postelje, ki jih vsakemu kupcu prilagodijo po željah. Tekom sejma so nam zaupali, katere postelje so letos najbolj priljubljene: “Letos je najbolj priljubljena lebdeča postelja BoxSpring, ki poskrbi za kanček lahkotnosti, presenečenja in navdušenja med mimoidočimi obiskovalci. Strokovne svetovalke za zdravo spanje pa nudijo pomoč pri nakupu in izbiri idealnega ležišča in postelje za vsako spalnico.

Spalni center Maremico na sejmu.

Velik poudarek na sejmu dajo tudi učinkovitim in naprednim načinom pridobivanja energije. Svoje sisteme predstavlja tudi podjetje Vrtine Palir, ki se ponaša z več kot 25 leti izkušenj na področju geotermalne energije. Obiskovalcem predstavljajo geotermalno energijo in kako lahko z njihovimi rešitvami, kot je vgradnja geosonde (zemlja-voda sistem ogrevanja), to vrsto energije skupaj s toplotno črpalko uporabimo za ogrevanje in hlajenje objektov. Svoje sisteme na sejmu predstavljajo skupaj s toplotnimi črpalkami Etera podjetja Kronoterm.

Vrtine Palir

V sklopu inovativnega ravnanja z energijo se predstavlja tudi podjetje ECE. V podjetju vsako leto želijo predstaviti stvari, ki so aktualne v tistem času. Letos je glavna tema ideja sistema učinkovite rabe energije preko upravljanja s porabo energije. Razvili so sistem, ki sončno elektrarno poveže z baterijo, ki bi bila nameščena ob vsaki elektrarni. S tem se bo lahko končnim uporabnikom ob povečani proizvodnji energija shranjevala, ta pa se bo porabila, ko bo proizvodnja manjša, ali pa bo cena elektrike na borzi, ki se spreminja iz ure v uro, višja.

Razstavni prostor podjetja ECE.
Oglejte si še video in fotografije s sejma:

 

In še fotografije: