Mladenka na vozičku celjskim dijakom delila svojo izkušnjo, kako se prilagoditi novim okoliščinam življenja


Predstavniki Zavod za inovativno izobraževanje o varni vožnji so pogosti gosti celjskih šol. Tako so pred kratkim na Srednji šoli za storitvene dejavnosti in logistiko Šolskega centra Celje izpeljali preventivno delavnico Vozim, vendar ne hodim.

Mladenka na vozičku med dijaki; vir foto: SŠSTL

Dijake tretjega leta je obiskala Katarina, ki je pri 22 letih na avtocesti zaradi prehitre vožnje doživela prometno nesrečo, ki jo je priklenila na invalidski voziček.

V svoji objavi so o dogodku zapisali: “Izkušnja je opomnik za vse nas, da je potrebno v prometu vedno upoštevati pravila in prilagoditi vožnjo razmeram. Hkrati pa je ga. Katarina pokazala mladim, da se z nesrečo življenje ne konča, pač pa ga je potrebno ponovno vzpostaviti in se prilagoditi novim okoliščinam življenja in da se da kljub temu polno živeti.”

Evropski dan brez smrtnih prometnih nesreč minil tragično

Pred dvema dnevoma, 18. septembra, je bil evropski dan brez smrtnih prometnih nesreč, kateremu so se s poostrenim nadzorom pridružili tudi slovenski policisti.

Nadzor, ki je potekal na celotnem slovenskem avtocestnem omrežju, je bil ciljno usmerjen v zmanjšanje hitrosti in zagotavljanje ustrezne varnostne razdalje med vozili.

Slika je simbolična; foto: Policija.si

Policisti so med 7-urnim nadzorom izmerili 113 prehitrih voznikov, 192 voznikov pa ni upoštevalo pravil o razdalji med vozili, od tega varnostne razdalje ni upoštevalo 71 voznikov tovornih vozil in 121 voznikov osebnih avtomobilov.

Žal dan pri ni minil brez smrtnih žrtev v cestnem prometu. Malo pred polnočjo, ob 23.50, se je na Goriškem zgodila huda prometna nesreča, v kateri je ena oseba preminila.

Policisti zato znova pozivajo k previdni vožnji in spoštovanju cestnoprometnih pravil: “Žal je tako, da ne moremo nadzirati prav vseh okoliščin, ki vplivajo na prometno varnost, vsekakor pa lahko vplivamo na lastne odločitve in način svoje vožnje. Bodimo odgovorni vozniki in ohranimo dragocena življenja!”