Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 20. 9. 2024


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 282 klicev občanov. 69 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

30 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 27 s področja prometne varnosti in 11 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so policisti obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, dve z lažjimi in sedem prometnih nesreč z materialno škodo. Dvema voznikoma smo zasegli vozili.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so sinoči obravnavali izven naselja Velenje. Zgodila se je nekaj pred 21. uro. Voznik e-skiroja je vozil iz smeri Pake proti Velenju, in sicer po desnem smernem vozišču. Vanj je trčil voznik osebnega vozila, ki je pripeljal za njim. Voznik e-skiroja je padel in obležal ob desnem robu vozišča, povzročitelj prometne nesreče pa je s kraja odpeljal, ne da bi ustavil in poškodovanemu e-skiroistu nudil pomoč. Voznik e-skiroja se je v prometni nesreči posebno hudo poškodoval. Udeleženo vozilo in voznika so policisti izsledili v večernih urah. Voznika bodo kazensko ovadili.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

V Vojniku je neznani storilec, s ključi, ki so jih lastniki hranili na terasi, odklenil vrata in preiskal prostore. Ukradel je več nakita.

V Celju je neznanec vlomil v klet stanovanjske hiše in ukradel motorno kolo znamke Piaggio, črne barve.

Nekaj pred 23. uro so policisti v prostorih nekdanje trgovine na Polulah izsledili tri osebe, ki so vlomile v prostore. Po zbranih obvestilih jih bomo kazensko ovadili.