Celjani v končnici do zmage z Gorenjci


Celjski rokometaši so sinoči v Zlatorogu odigrali tretjo tekmo državnega prvenstva. Na koncu so se veselili zmage proti ekipi iz Škofje Loke.

Pivovarji so v uvodnih dveh srečanjih premagali Ormož in remizirali z Ribnico, Ločani pa so na domačem parketu odščipnili točko Velenjčanom ter izgubili proti Krki.

Tokratno tekmo so v domačih vrstah zaradi poškodb izpustili Gal GaberšekLeon Gregorič in Maj Jelen, prvič pa sta zaigrala Vukašin Antonijević in Tadej Mazej.

Na koncu je odlično delovala domača obramba; foto: Slavko Kolar / RKCPL

Gostje so začeli nekoliko bolje in sredi prvega polčasa vodili s 5:8. Kapetan Žiga Mlakar, ki je bil tudi igralec tekme, je po domačem naletu zadel za domače vodstvo 11:10, ob polčasu pa je bil izid poravnan na 13.

Po celjskem vodstvu s 17:15, so v 48. minuti gostje vodili z 19:21. Sledilo je obdobje odlične celjske obrambe. V vodstvo je domače znova popeljal Mlakar, na koncu pa zmaga ni bila pod vprašajem, delni izid za Celjana pa 8:1.

Celje Pivovarna Laško : Urbanscape Loka 26:22 (13:13)

RKCPL: Češek, Kozina 8 obr.; Perić 4/1, Marguč 1, Mazej 3/1, Bognar 2, Belej, Antonijević 1, Onufriienko 2, Milićević 1, Ćirović 3, Malović, Makuc 4, Hurtado, Mlakar 5, Rakita. Trener: Paulo Pereira

7m: 2/3, izključitve: 4 min

Paulo Pereira; foto: Slavko Kolar / RKCPL

Trener Paulo Pereira po tekmi proti Loki: “Kot sem napovedal že pred tekmo, ni lahkih tekem in lahkih nasprotnikov, vsak lahko premaga vsakogar ob dobrem dnevu. To daje dodaten čar prvenstvu in slovenskemu rokometu. Ponovno smo do konca tekme verjeli, da lahko preobrnemo rezultat in zmagamo. Čeprav smo trpeli bolj, kot sem si želel in pričakoval. Ponovno smo imeli težave z realizacijo, bili smo zgolj 58 % uspešni pri strelih. Ko temu dodamo še osem izgubljenih žog, se enostavno nabere preveč. To moramo nujno popraviti. Ni nam bilo lahko niti z vratarji, Gaberšek je poškodovan, Kozina je imel po tekmi proti Ribnici težave in praktično ti treniral, Češek je še zelo mlad. Pa smo prebrodili tudi te težave in zmagali. Dobro je, da ne izgubljamo, ob tem imamo pa še veliko stvari za popraviti. Daje nam dovolj prostora za napredek. Proti Loki je bila obramba zelo dobra, posebej v drugem polčasu. Ne samo, da smo prejeli zgolj 9 zadetkov, velikokrat smo se uspešno obranili ter velikokrat prisilili nasprotno ekipo, da je imela pasiven napad. Trudili smo se, garali, ob tem pa vseeno bili potrpežljivi. Čestitke našemu kapetanu Mlakarju za neverjeten drugi polčas, ekipi pa za trud in željo ter seveda zmago.”

Celjski rokometaši bodo v 4. kolu gostovali pri novomeški Krki, ki ima po dveh tekmah popoln izkupiček, saj so uvodoma premagali Ribnico, v drugem kolu pa zmagali v Škofji Loki. Tekma bo v soboto, 28. septembra, ob 19.00 v dvorani Marof.