Dan slovenskega športa so v Celju obeležili na Špici (foto)


V ponedeljek je na Špici v Celju potekalo pestro dogajanje ob letošnjemu prazniku slovenskega športa, ki sta ga pripravili Regijska pisarna Olimpijskega komiteja Slovenije in  Športna zveza Celje, v sodelovanju s številnimi celjskimi športnimi
društvi in klubi.

Na dogodku, ki so ga obiskali številni mladi, šolarji, so društva in klubi predstavili svoje vadbene programe in druge športne aktivnosti, poskrbljeno je bilo za animacijo in športne izzive. Ob 12. uri so se pridružili prazničnemu netekmovalnemu teku, ki je potekal po vsej Sloveniji.

Nekaj foto in video utrinkov si oglejte spodaj:

Predstavitev Drsalnega kluba Celje

Foto: FB profil Mestne občine Celje, Andraž Purg

A ne samo mladi, dan slovenskega športa so obeležili tudi starejši občani v Dnevnem centru Doma ob Savinji Celje. Takole sta obiskovalki Dnevnega centra odigrali partijo športa, ki se imenuje … no, pustimo podrobnosti za drugič.

Vir foto: FB profil Dnevnega centra Doma ob Savinji Celje

“Bilo je pestro in zanimivo,vsi smo se trudili po svojih najboljših močeh,držali smo se slogana -“Važno je sodelovati in ne zmagati”. Imeli smo tudi pomoč dijakov Srednje zdravstvene in kozmetične šole,” so ob svojem “športnem dnevu” na FB zapisali v Domu ob Savinji Celje.