Cvet odhajajočih celjskih srednješolcev na sprejemu pri županu Kovaču (foto)


Čez slab teden dni se bo začelo novo študijsko leto in med bruci, ki bodo prvič prestopili prag fakultete, bo tudi 162 nekdanjih dijakov in dijakinj celjskih srednjih šol, ki so se na zrelostnem izpitu še posebej izkazali.

Slednje je včeraj v Celjskem domu sprejel župan Matija Kovač.

Župan je sprejel 162 mladih, ki so nadpovprečno uspešno opravili maturo ali zaključni izpit, bili nadpovprečno uspešni na tekmovanjih znanja in na glasbenih tekmovanjih.

“Ste v obdobju, ko imate svet na dlani, veliko najpomembnejših odločitev in najlepših doživetij je še pred vami. Izkoristite ta neprecenljiv čas. Ne bojte se izzivov, naj bodo spodbuda, da postanete še boljši in še uspešnejši. Uporabite svoj glas, izrazite svoje mnenje, povejte, kaj mislite,” jih je nagovoril župan Kovač. Zahvalil se je ravnateljem in profesorjem ter čestital tudi staršem, za katere je bil včeraj zagotovo pomemben dan, uspeh njihovih otrok pa neprecenljivo priznanje, da so jim bili dober zgled in močna opora.

Najuspešnejše je nagovoril tudi vodja aktiva ravnateljev celjskih srednjih šol Iztok Leskovar, ki je med drugim posebej izpostavil dobro sodelovanje, ki v Celju odlikuje tako šole med seboj, kot tudi šole in Mestno občino Celje. “Na to smo ponosni in zgled ostalim lokalnim skupnostim,” je dejal.

Vir foto: FB profil MO Celje

V imenu nekdanjih dijakinj in dijakov je vrstnike in goste nagovorila diamantna maturantka GCC Neža Mikic. Gimnazija Celje – Center je tudi pripravila včerajšnjo prireditev.

“Vsem najuspešnejšim dijakinjam in dijakom generacije 2023/24 iskreno čestitamo in jim želimo srečno pot v prihodnost,” so ob bok dogodku zapisali na FB profilu Mestne občine Celje.

Vir foto: FB MO Celje
Koliko študentov v Celju?

Koliko študentov bo sedlo v klopi celjskih visokih in višjih strokovnih šol še ni znano, saj se bodoči študentje še vedno lahko vpišejo na izbran program. Za primerjavo: v prejšnjem študijskem letu je bilo na višje strokovne šole v Celju vpisanih 633 študentov, na visokošolske programe pa 1.507 študentov,. Skupaj torej nekaj čez 2 tisoč študentov, in ni pričakovati, da bi letos bilo število bistveno drugačno.