V Celje več kot milijon evrov za stadion in večnamensko igrišče


Mestna občina Celje je bila uspešna na obeh sklopih razpisa Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ), ki je bil namenjen sofinanciranju investicij v javno športno infrastrukturo. Skupno bodo za sofinanciranje obnove stadiona Z’dežele in izgradnje novega večnamenskega igrišča v naselju Pod lipami prejeli dober milijon evrov.

Za sofinanciranje prenove stadiona Z’dežele bodo s strani ministrstva prejeli milijon evrov finančnih sredstev, kar je najvišji možen znesek na razpisu. S prenovo bo stadion odslej kot tretji slovenski stadion izpolnjeval vse najvišje zahteve UEFA kategorizacije, s tem pa bo celjskemu klubu, ki se je pred kratkim prvič v klubskih zgodovini uvrstil v skupinski del evropskih tekmovanj, omogočeno igranje domačih tekem v Celju. Gre za prvo večjo investicijo v stadion po njegovi izgradnji, projekt pa obsega posodobitev razsvetljave igralne površine, garderobnih prostorov in prostorov za medije. Nova bosta tudi TV studia, komentatorski kabini, skladno z zahtevami evropske nogometne zveze smo na vhodih stadiona postavili vstopne vrtiljake, nova je tudi kontrolna soba z nadzornimi kamerami. V sklopu projekta se bodo uredili dodatni VIP prostori, v celoti pa bo posodobljeno tudi ozvočenje. Skupna vrednost del znaša 2.076.663,00 evrov.

Utrinki z odprtja igrišča na Brodarjevi; foto: Peter Ocvirk

Na sklop zunanjih športnih površin so prijavili tudi izgradnjo večnamenskega zunanjega igrišča v naselju Pod lipami, kjer bomo prebivalcem vseh generacij omogočili prostor za različne rekreativne dejavnosti. Ta projekt, ki ga bomo podrobneje predstavili v prihodnjih dneh, je del naše širše strategije za spodbujanje aktivnega življenjskega sloga občank in občanov, za njegovo izvedbo pa bo ministrstvo prispevalo 50 tisoč evrov. Ocenjena vrednost izgradnje večnamenskega igrišča je dobrih 135 tisoč evrov.

Občine so lahko v okviru razpisa, za katerega bo ministrstvo po zagotovitvi dodatnih sredstev namenilo dobrih 50 milijonov evrov, prijavile po en projekt na sklop 1 (športni objekti) ter po en projekt na sklop 2 (zunanje športne površine). Na MGTŠ so skupno prejeli kar 180 vlog občin, na Mestni občini Celje pa so letos prijavljali dva projekta, ki sta bila včeraj tudi uradno potrjena za sofinanciranje. Lani so bili na tem razpisu uspešni s projektom obnove atletske steze na stadionu Kladivar.

Preberite tudi:

Cvet odhajajočih celjskih srednješolcev na sprejemu pri županu Kovaču (foto)