Ptice miru dvajsetič zapele v Celju


Središče Celja je bilo konec prejšnjega tedna tudi v znamenju prireditve Pozdrav ptic miru, ki jo je dvajsetič doslej pripravila Osnovna šola Lava, pri njej pa so sodelovale tudi druge organizacije.

Med njimi je bila tudi I. gimnazija v Celju, kjer so svoje sodelovanje videlo tako:

Plakat I. gimnazije v Celju; foto: Zala Ozvatič

Lea Vrečko iz 3. f razreda je prebrala tri svoje avtorske pesmi, ki jih je s klavirskima improvizacijama dopolnil Gal Gros, 3. a.

Galovo avtorsko uglasbitev pesmi Mar veš je zapela dijakinja 4. letnika umetniške gimnazije Hana Ravnak. Hana in Gal sta s to pesmijo zablestela v okviru lanskoletnega vseslovenskega projekta Zavižaj vizijo – Sing a Vision.

Za sklep je Lea Vrečko prebrala svojo poslanico miru I. gimnazije v Celju. Poslanico miru smo umestili tudi na plakat, ki so ga posebej za to priložnost ustvarili dijaki pod mentorstvom profesorice Hane Grubelnik.

Poslanica miru I. gimnazije v Celju:

V bližnjega se zazri, da začutiš ljubezen,
ko deliš jo, širiš, vzbujaš mir v ljudeh.

Pozdrav ptic miru je sicer nacionalni UNESCO projekt z mednarodno udeležbo, katerega namen je ozaveščanje učencev, dijakov in ljudi v okolju o pomenu miru in vzdrževanju dobrih medsebojnih odnosov doma in po svetu. Slavnostna govornica je bila predsednica države Nataša Pirc Musar.

Preberite tudi:

Cvet odhajajočih celjskih srednješolcev na sprejemu pri županu Kovaču (foto)