Osmero celjskih policistov na slovenskem očaku


Zaposleni v kolektivu Postaje prometne policije Celje so se pred časom dogovorili za pohod na Triglav. Datum so določili že v mesecu marcu, na pohod pa se jih je odpravilo osem.

Kot so zapisali pri Policijski upravi Celje sta za organizacijo pohoda poskrbela policistka Branka Jamnik (organizacija in moralna podpora) in Miran Omerzel (organizacija).

Preberite si, kako so udeleženci opisali svoj podvig:

Udeleženci so se po nasmehi sodeč imeli odlično tudi v jutranjih urah; vir foto: PU Celje

Po nekaj postajah, kjer smo v kombi pobrali vse potnike in dveh urah vožnje, smo okoli 5.30 ure prispeli na Pokljuko, ki je bila naše izhodišče pohoda. Pripravili smo se za pohod in se že pred štartom dodobra nasmejali, nato pa krenili proti Vodnikovemu domu.

Pri Vodnikovem domu smo se malo okrepčali nato pa nadaljevali pot proti Kredarici, kjer smo tudi prenočili. Popoldne smo čas na Kredarici porabili za druženje, vendar to ni bil počitek, saj so naše trebušne mišice zaradi smeha zelo trpele.

Na Kredarici; vir foto: PU Celje

Smeha še ponoči ni manjkalo, saj smo drug drugega budili in se pogovarjali ter se spraševali, če ne bi morda odšli že na vrh Triglava. Ko sredi noči pogledaš skozi okno sobe in vidiš, koliko lučk se že pomika proti vrhu, si zaželiš, da bi bil med njimi. Vendar je bil naš dogovor, da na vrh odrinemo po zajtrku, tako da smo se okoli 7. ure podali proti vrhu.

Med potjo; vir foto: PU Celje

Z vrha Triglava smo se spustili do Doma Planika, nato pa počasi proti Vodnikovemu domu in nato na Pokljuko. V Radovljici smo si privoščili še pozno kosilo, nato pa smo se polni lepih vtisov odpeljali proti domu. Ob zaključku izleta smo si bili enotni, da drugo leto pohod ponovimo.

Posebna zahvala in pohvala gre glavnima organizatorjema pohoda Miranu Omerzelu, ki je poskrbel za prevoz, pijačo in darila ter Branki Jamnik, ki je poskrbela za rezervacijo prenočišča ter nam z veliko moralne podpore in pozitivnosti pomagala do vrha. Prav tako hvala naši Marjetki Krajnc, ki je nesebično delila svojo kremo, brez katere nam ne bi šlo tako dobro.