Učenci bodo OŠ Frana Kranjca Celje bodo svoje znanje preizkusili na nacionalni televiziji


Najbrž vsi poznate legendarno oddajo TV Slovenija Male sive celice. In te, sive celice namreč, so očitno v odlični formi pri učencih Osnovne šole Frana Kranjca Celje.

Čez zelo konkurenčno sito se jim je namreč uspelo uvrstiti v studijski del ddaje.

Male sive celice niso zgolj tekmovanje mladine pred TV ekrani, ampak v ozadju potekajo predizbori, na katerih izpade večina sodelujočih šolskih ekip. Letos jih je prijavljenih kar 326, in zgolj 32 se jih pomeri v studiu pred očmi gledalcev nacionalne televizije. No, med njimi bodo to zimo tudi učenci OŠ Frana Kranjca Celje.

V sredo, 11. septembra je potekal pisni del predtekmovanja Male sive celice, na katerem sta iz OŠ Frana Kranjca tekmovali dve ekipi. Na naslednjo raven predtekmovanja se je uvrstila ena ekipa učencev naše šole, katera je zbrala na pisnem delu več točk.

Ekipi, katero sestavljajo učenci Ani Jug (7.b), Jaka Felc (8.a) in Žiga Krajnik (9.a) se je torej uspelo uvrstiti med osem najboljših ekip v celjski regiji. Naslednjo sredo je na OŠ Franja Malgaj Šentjur sledil ustni del predtekmovanja. Učenci iz Celja so se pomerili z ekipo iz OŠ Kozje, katero so premagali in se tako uvrstili v studijski del tekmovanja, kamor se uvrstijo le štiri ekipe.

“Našo ekipo iz OŠ Frana Kranjca Celje čaka velik izziv in naše učence boste lahko spremljali in za njih stiskali pesti pred malimi zasloni v mesecu decembru,” sta ob uspehu zapisali mentorici, Maruša Horjak in Nina Miklavžina.” In dodala, da so “ponosni na učence, stiskamo pesti za njih tudi v bodoče.”

OŠ Franja Kranjca, ki letos praznuje častitljivih 70 let, sicer odlikuje vrsta nazivov. Kot pravijo, so ponosni, da so Kulturna, UNESCO, Strpna, Zdrava in EKO šola, kar pridno opravičujejo njihovi učenci. Prav v EKO kvizu so preteklo leto na regijskem tekmovanju osvojili prvo mesto in nato še odlično drugo mesto na državnem nivoju tekmovanja.