Celjski komunalci so začeli prenavljati Gregorčičevo ulico


S tem podnaslovom je bil na današnji dan pred 35 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

Celjani so letos obnovili kar lep del ulic v središču mesta; potem ko so delavci Tozda Ceste-kanalizacije že poleti končali z deli v Stanetovi ulici in tako prenovili še zadnji del takoimenovanega celjskega peš križa, ter nekaj kasneje končali z obsežno obnovitvijo križišča na Šlandrovem trgu, so se pred dnevi lotili še Gregorčičeve ulice.

Obnovili bodo del ulice od križišča z Vodnikovo do križišča z Miklošičevo ulico, z deli pa naj bi končali do konca tega leta. Gre za temeljito obnovo ulice, ki je bila v načrtu že v začetku septembra, vendar so jo zaradi obrtnega sejma predstavili za mesec dni. Zaradi del bodo namreč potrebni obvozi in bo na nekaterih ulicah v središču mesta (predvsem Vodnikovi in Kocbekovi ulici) nekoliko večja gneča, ki si jo med obrtnim sejmom, ko so bile celjske ulice že tako prenatrpane z avtomobili, ne bi mogli privoščiti.

Težava je tudi, ker je ob tem delu Gregorčičeve Zdravstveni dom z nujno medicinsko pomočjo. Zaradi tega so morali urediti odvoz za reševalne avtomobile, da ne bo zastojev, medtem, ko bodo za pešce uredili dohode do Zdravstvenega doma.

Komunalci bodo Gregorčičevo ulico temeljito obnovili z vsemi komunalnimi vodi, ki potekajo pod asfaltno prevleko. Ulica bo dobila tudi ustrezno javno razsvetljavo in kolesarsko stezo. Gre za logično nadaljevanje obnovitvenih del, ki so jih opravili poleti na križišču na Šlandrovem trgu s tem, da naj bi prihodnje leto prišlo na vrsto še križišče Kersnikove in Gregorčičeve ulice, ki je neustrezno tudi z vidika prometne varnosti.

Novi tednik, 28. 9. 1989