Iz nogometnega pokoja v Celje prihaja nogometaš, ki je nazadnje igral v 1. španski ligi


Odkar se je Albert Riera vrnil v Celje, se klub konstantno krepi, večinoma s tujimi nogometaši, s svetlo izjemo iz Turčije posojenega Svita Sešlarja.

Pred današnjo prvenstveno tekmo z Bravom v Ljubljani in začetkom ligaškega tekmovanja v Konferenčni ligi je v javnost prišla vest o novi okrepiti iz španskega bazena.

V Celju bo v bodoče igrali 32-letni španski nogometaš Iñigo Eguaras Álvarez. Gre za Baska, ki je zrasel v pogonu  slovitega Athletica iz Bilbaa, za katerega pa za prvo ekipo ni nastopil. Veteran zadnje leto ni igral, v sezoni pred tem pa je bil člani Almerie, za katero je v La Ligi odigral 25 tekem in prispeval en gol ter asistenco.

Defenzivno naravnani vezist je sicer večino kariere igral v 2. španski ligi, v kateri ima odigranih 275 tekem, večinoma v dresu Reala Zaragoze. Igral je tudi za Mirandes, Sabandell in Basconio. V 2. ligi je v statistiko vpisal 13 golov in 28 podaj. Igral je za Basconio, Sabandell, Mirandes in Real Zaragozo.

Ekipa poroča, da bo Španec imel pravico nastopa že na današnji tekmi z Bravom v Stožicah, a pišejo, da glede na njegovo enoletno mirovanje njegovega debija še ni za pričakovati. Zagotovo tudi ne bo nastopil v 1. krogu Konferenčne lige, ki se za Celje začenja v sredo na Portugalskem proti Vitorii Guimaraes, saj za to tekmovanje ni registriran.