Bravo v sodnikovem podaljšku dotolkel Celje (video), zaostanek za Olimpijo spet večji


Serija treh prvenstvenih zmag Alberta Riere na klopi Celja je končana. Boljša je bila ljubljanska ekipa, ki iz leta v leto raste in iz kroga v krog preseneča. Tokrat je Bravo v močvirnatih Štožicah ugnal Celjane. Resda šele v sodnikovem podaljšku, a tri točke bodo ostale v Ljubljani, Bravo pa je tam, kjer bi si najbrž ta trenutek želeli biti Celjani: tik pod vrhom lestvice 1. SNL.

Tekma se je odvijala na močno razmočenem igrišču, kar je vplivalo na igro obeh ekip. Po začetni fazi brez priložnosti je Bravo v 16. minuti povedel z zadetkom Mateja Poplatnika iz 11-metrovke, ki je bila dosojena po prekršku Marca Dulce. Kmalu zatem so Celjani izenačili, ko je David Zec po kotu zadel z glavo.

V prvem polčasu so imeli oboji priložnosti, a nobena ekipa ni uspela spremeniti izida. V drugem polčasu so se priložnosti še naprej vrstile, a je bila realizacija slaba. Bravo je v 78. minuti ponovno povedel, ko je Milan Tučić izkoristil odbitek po strelu Poplatnika. Kljub temu je Celje v 82. minuti izenačilo z avtogolom Angea N’Guessana.

Ko se je zdelo, da se bosta ekipi razšli z delitvijo točk, je v 91. minuti Tučić ponovno zadel po podaji Gašperja Jovana, s čimer je Bravo slavil zmago s 3:2. Tekma je bila napeta in polna priložnosti, kljub težkim pogojem na igrišču.

Oglejte si gole in največje priložnosti ter izjavi obeh trenerjev in izbranih nogometašev:

BRAVO − CELJE 3:2 (1:1)
400 gledalcev, goli: Poplatnik 16./11-m, Tučić 78., 91.; Zec 23., N’Guessan 82./ag

Po rutinirani zmagi na gostovanju pri ajdovskem Primorju Olimpija ostaja na prvem mestu lestvice z 19 točkami. Bravo je drugi, Maribor s tekmo manj tretji, Celjani pa četrti s petimi točkami zaostanka za vodilno Olimpijo.

Na preostalih tekmah sta se Nafta in Mura razšli brez zmagovalca (0:0), Olimpija je z 0:2 ugnala Primorje, v nedeljo pa bodo igrali še Koper in Kacler Radomlje ter Domžale in Maribor.

Standings provided by Sofascore