Celjski hokejisti Alpsko ligo tudi doma začeli s porazoma


Po porazu na uvodnem gostovanju Alpske hokejske lige pri južnotirolskem Vipitenu prejšnji vikend so hokejisti RST-Pellet Celje minulo soboto in nedeljo gostili dve tekmi v svoji, celjski dvorani.

Tudi ti dve sta se končali s porazom Celjanov. Boljši sta bili ekipi Salzburga mladih in Bregenzerwalda.

V sobotni tekmi proti drugi ekipi Salzburga so Celjani bili blizu uspeha. Po ne tako slabi predstavi so v drugi tretjini še drugič izenačili rezultat, a so bili gostje uspešnejši v zadnji tretjini in zadeli tretji gol za vodstvo. Tekma se je končala z 2:3, zadetka za Celje sta prispevala v Sotlar Jure v 5. minuti ( podaji Povse J., Kuret B.) in Mintautiškis Mikus v 39. minuti (Sotlar J., Groznik M.).

RST PELLET CELJE – SALZBURG MLADI
2:3 (1:2, 1:0, 0:1)
290; Sotlar 5., Mintautiškis 39.; Gesson 4., Kolarik 9., Vizens 52.

Že naslednji dan je v goste prišla ekipa Bregenzerwalda, ki so jo dan prej Jeseničani odpravili po podaljšku s 5:4.

tekmo je zaznamovalo kar 18 izključitev skupno pri obeh moštvih, pri čemer so Celjani vsaj z enim igralcem manj igrali za celo tretjino časa, torej 20 minut.

“Končni rezultat ni najboljši pokazatelj dobre igre, ki si jo sicer prikazali naši igralci, pa vendar je danes Bregenzerwald na koncu slavil z rezultatom 2:6,” so zapisali na klubskem FB profilu.

Za Celje sta zadela ista igralca kot v soboto, v nasprotnem vrstnem redu. Najprej Mintautiškis Mikus  v 14. minuti(Sotlar J., Povše J.), in Sotlar Jure (Bukovec M.) v 23 minuti.

Foto: Peter Ocvirk, FB profil HK RST-Pellet CELJE

Celjani so po treh krogih Alpske lige s prav toliko porazi pri dnu lestvice, drugi slovenski klub, Jesenice pa so s tremi zmagami (dvema po podaljšku) s 6 točkami na 3. mestu.

Standings provided by Sofascore

V 4. krogu bodo Celjani v četrtek gostovali pri Zeller Eisbaren z mesta Zell am See, nato pa v Celje v soboto prihaja Kitzbuhel.