Celje pridobilo novo igrišče z umetno travo za igranje malega nogometa


Mestna občina Celje je pri Dijaškem domu otvorila novo igrišče za igranje malega nogometa. Več kot potrebna pridobitev se nahaja ob košarkarskem igrišču MAVS, kjer je nameščen tudi največji plakat Luke Dončića v Evropi.

Celje ima tako sedaj štiri zunanja igrišča za mali nogomet z umetno travo – poleg novega pri Dijaškem domu, so preostala tri igrišča še na Skalni kleti, pri I. gimnaziji v Celju in Don Bosku.

Foto: Gregor Katič/MOC

V Celju vlada precej zanimanja za rekreativno igranje malega nogometa, precej skupin se odloča za rezervacijo stalnega rekreacijskega termina, zato novo nogometno igrišče predstavlja pomembno pridobitev za vse generacije.

Drugi krog celjske lige ponudil dva napeta dvoboja in dve gladki zmagi

Nova športna površina bo tako namenjena šolarjem, dijakom in študentom kot tudi vsem rekreativcem, ki bodo lahko brezplačno uživali v igranju nogometa ter drugih športnih aktivnostih.

Foto: Gregor Katič/MOC

Igrišče sta s prerezom traku poleg župana Mestne občine Celje Matije Kovača slovesno odprla še ravnatelj SIC Alme M. Karlin Iztok Leskovar ter ravnateljica Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Saša Silovšek.

Ravnatelj SIC Alme M. Karlin Iztok Leskovar, ravnateljica Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Saša Silovšek in župan Mestne občine Celje Matija Kovač. (Foto: Gregor Katič/MOC)

Uvodni udarec na gol so izvedli podžupan Mestne občine Celje Samo Seničar, športni pedagog Peter Jovanović, član slovenske malonogometne reprezentance Mak Karabegović in ravnatelj Leskovar.

“V ponos mi je bilo izvesti prvi udarec na novem igrišču v centru Celja. Želim, da se to igrišče uporablja in seveda tudi spoštuje, kar pomeni, da pospavimo za seboj in ga ne uničujemo, ker le tako bomo prišli do novih igrišč in ostalih stvari, ki si jih želimo v našem mestu,” je ob tem dejal Mak Karabegović.

Mak Karabegović je junija branil barve slovenske malonogometne reprezentance na evropskem prvenstvu v Sarajevu. (Foto: Gregor Katič/MOC)

Projekt je izvedlo Javno podjetje Zelenice, vrednost investicije pa je znašala dobrih 33 tisoč evrov. Dela pa so se pričela tudi na otroškem in športnem igrišču v KS Teharje, kjer se obeta ureditev novega nogometnega igrišča in tribun ter postavitev novih otroških igral.

Preberite tudi:

Cvet odhajajočih celjskih srednješolcev na sprejemu pri županu Kovaču (foto)