Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 1. 10. 2024


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 263 klicev občanov. 70 klicev je bilo interventnih.

20 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 35 s področja prometne varnosti in 13 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so policisti obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, eno z lažjimi poškodbami in 16 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so včeraj okoli 18. ure obravnavali na Kidričevi cesti v Velenju, kjer je padel kolesar, ki je trčil v betonsko oviro, ki jo je neznanec prestavil s pločnika na kolesarsko stezo. Pri padcu se je hudo poškodoval.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

V Radečah so policisti obravnavali vlom v trgovino. Storilec je odnesel prehranske izdelke, ki jim je potekel rok uporabe.

V Šentjurju so policisti obravnavali tatvino. Neznani storilec je iz zunanjega skladišča trgovine ukradel kovinske police in kompresor.

V Velenju so policisti obravnavali poskus vloma v osebno vozilo. S poškodovanjem vrat je storilec lastniku povzročil za okoli 300 evrov škode.