Ravnatelj in profesorica celjske gimnazije prejemnika stanovskega priznanja za delo na področju slovenistike


Ravnatelj in profesorica I. gimnazije v Celju sta konec septembra na sklepnem dogodku 34. Slovenskega slavističnega kongresa prejela stanovski priznanji za delo na področju slovenistike.

Na zadnji petek v septembru se je v Veliki dvorani Narodnega doma v Celju odvil sklepni dogodek 34. Slovenskega slavističnega kongresa, kjer je Zveza društev Slavistično društvo Slovenije podelila stanovska priznanja za izjemne dosežke na področju slovenistike. Priznanji sta prejela tudi zaposlena na I. gimnaziji v Celju.

Profesorica in ravnatelj po prejemu priznanj; vir foto: FB/I. gimnazija v Celju

Ravnatelj I. gimnazije v Celju dr. Anton Šepetavc je prejel priznanje za posebno uspešno strokovno delo na področju slovenistike. Kot so zapisali na gimnaziji, je: “v vseh funkcijah in pri vseh delih, ki jih je opravljal, s požrtvovalnim in vztrajnim delom dosegal nadpovprečne rezultate.”

Priznanje za posebno uspešno pedagoško delo v osnovnošolskem in srednješolskem izobraževanju pa je prejela profesorica slovenščine Juana Robida, ki že skoraj štiri desetletja predano in srčno opravlja pedagoško in mentorsko delo z dijaki.

Nagrajencema je priznanja podelila predsednica Zveze društev Slavistično društvo Slovenije, dr. Jožica Jožef Beg.

Profesorica Juana Robida ob prejemu priznanja; vir foto: FB/I. gimnazija v Celju
Prireditev kulturno popestrili dijaki

Tekom prireditve so s svojimi glasbenimi nastopi prisotne navdušili dijaki I. gimnazije v Celju. Pesmi Nine Pušlar Kdo še verjame in Malo malo ter Poletno noč Marjane Držaj sta zapela ter zaigrala Katarina Tržan in Matic Čater, za konec pa so s pesmijo Kakor zvezdi na nebu nastopili še Luri Urankar, Jakob Čater, Matic Čater, Mohor Karl Jevšenak in Nemanja Đoković.

Na prireditvi so podelili še tri priznanja za nadpovprečne študijske dosežke in dve najvišji društveni priznanji za častnega člana in častno članico. Osrednjemu delu je sledila slavnostna večerja v stranski dvorani Narodnega doma.

Na I. gimnaziji v Celju so ob tej priložnosti zapisali naslednje: “Iskreno čestitamo vsem nagrajencem, še zlasti pa našima Juani Robida in Antonu Šepetavcu, ki sta pred 25 leti, ko je v Celju nazadnje potekal Slovenski slavistični kongres, bila njegova glavna organizatorja.

Kulturna popestritev; vir foto: FB/I. gimnazija v Celju