LU Celje v Nemčiji načrtovala zaključek projekta za digitalne veščine migrantk


Na Ljudski univerzi Celje si v okviru Erasmus+ projekta prizadevajo za izboljšanje digitalnih veščin migrantk, zato so se odpravili v Nemčijo, kjer so načrtovali še zaključne aktivnosti projekta Strength.

V zadnjemu tednu septembra so se zaposleni na Ljudski univerzi v Celju odpravili v nemško mesto Dredsen, kjer so se srečali s partnerji Erasmus+ projekta Strength. To je bilo zadnje uradno srečanje pred zaključkom projekta, ki je načrtovan za konec oktobra.

Tekom srečanja so pregledali do zdaj dosežene cilje in rezultate ter načrtovali zaključne aktivnosti, ki vključujejo pripravo poročil, zadnjih gradiv ter diseminacijo rezultatov. Ob tem so razpravljali tudi o mogočih izboljšavah in razmišljali, kako bodo tudi po zaključku projekta zagotovili trajnost rezultatov.

Vir foto: FB/Ljudska univerza Celje

Kot so zapisali na spletni strani Ljudske univerze Celje, je cilj slabih 400 tisoč evrov vrednega projekta naslednji: “Projekt povzema potrebo in nujnost, da se z digitalizacijo seznanijo tudi migrantke z nizkimi kvalifikacijami. Gre za ciljno skupino, ki je z nekaj izjemami, kot so uporaba pametnega telefona, doslej menila, da tema digitalizacije zanje ni pomembna. Izobraževanja odraslih si danes ne moremo predstavljati brez uporabe digitalnih orodij za poučevanje in učenje.

V projektu poleg celjske ljudske univerze sodelujejo še trije partnerji iz Avstrije, Francije in Nemčije.

Vir foto: FB/Ljudska univerza Celje