Trk v Bukovžlaku, več posredovanj za onemogle osebe, helikopterska intervencija


Danes sta ob 6. uri v naselju Bukovžlak v občini Celje trčili osebni vozili. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so gasilci Poklicne gasilske enote Celje zavarovali
mesto nesreče, nudili prvo pomoč poškodovanim osebam, nevtralizirali razlite motorne tekočine, odklopili akumulatorje ter usmerjali promet do prihoda Policije. Ena oseba je bila pregledana na kraju, tri poškodovane osebe so reševalci Nujne medicinske pomoči Celje prepeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Nekaj po 8. uri so v naselju Zgornje Laže v občini Slovenske Konjice gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Slovenske Konjice s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in reševalcem NMP omogočili dostop do onemogle osebe.

Nekaj pred 9. uro so v naselju Griže v občini Žalec gasilci PGD Žalec nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe iz stanovanjske hiše do reševalnega vozila.

Utrinek z intervencije; foto: PGD Kristan Vrh

Ob 10.30 so v naselju Kristan Vrh v občini Šmarje pri Jelšah, gasilci PGD Kristan Vrh zavarovali kraj pristanka helikopterja z ekipo Helikopterske NMP Maribor in nudili pomoč reševalcem pri prenosu obolele osebe v helikopter.

Nekaj po 14. uri so v naselju Ložnica pri Žalcu, občina Žalec, gasilci PGD Ložnica pri Žalcu nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe iz stanovanja do reševalnega vozila.

Aktualne zaposlitve v Celju z okolico: analitik, fizioterapevt, zavarovalni zastopnik …