BIO & FIT tržnica v Celju združila zdravje, trajnost in zabavo (foto)


V soboto se je na Mestni tržnici Celje odvila BIO & FIT tržnica, dogodek, ki je obiskovalcem ponudil pravo kombinacijo zdravja, trajnosti in zabave. V sklopu projekta Živi laboratoriji za Zero Waste so organizatorji pripravili pestro dopoldne, polno dejavnosti, ki so v ospredje postavile lokalno pridelano hrano, ekološke izdelke ter ozaveščanje o trajnostnem razvoju in zmanjševanju odpadkov.

Poudarek na lokalni pridelavi in zdravi prehrani

Na stojnicah so sodelovali številni lokalni pridelovalci ekoloških živil, ki so predstavili raznoliko ponudbo domačih pridelkov. Obiskovalci so lahko poskusili lokalno pridelane proizvode, poleg tega pa je bilo poskrbljeno tudi za tiste, ki so si želeli toplo malico – postregli so jim z telečjo obaro, pripravljeno izključno iz lokalno pridelanih ekoloških sestavin.

Foto: David Valant

Za pripravo te tradicionalne jedi so poskrbele članice Društva podeželskih žena Meta iz Vojnika, ki so dogodek obogatile tudi s slastnimi palačinkami. Za ljubitelje bolj posebnih jedi je poskrbelo Društvo kmečkih žena Rosa iz Laškega, ki je postreglo svojo znano prosjačo.

Foto: David Valant
Pester program za vse generacije

BIO & FIT tržnica ni bila le priložnost za nakup ekoloških izdelkov, temveč je obiskovalcem ponudila tudi bogat kulturni in zabavni program. Za sproščeno in prijetno vzdušje so poskrbeli lokalni umetniki, med njimi plesalci Plesnega teatra IGEN in Plesnega kluba Plac, ki so s svojimi točkami navdušili tako mlade kot starejše. Svoj pečat je pustila tudi Celjska folklorna skupina, ki je obiskovalcem prikazala bogato slovensko kulturno dediščino, glasbeno spremljavo pa je nudil mlad, energičen duo Jena in Aleks.

Jena in Aleks. (Foto: David Valant)

Posebno pozornost so organizatorji namenili tudi najmlajšim, ki so se lahko zabavali na ustvarjalnih delavnicah in sodelovali v različnih aktivnih igrah. V otroškem kotičku, ki ga je pripravila ekipa iz Tehnoparka, so otroci uživali v poslikavi obraza.

BIO & FIT tržnica je bila zasnovana z mislijo na trajnost in skrb za okolje. V okviru projekta Živi laboratoriji za Zero Waste so obiskovalci imeli priložnost izvedeti več o načelih zmanjševanja odpadkov in trajnostnem življenju.

Dogodek, ki je bil dobro obiskan, je bil odlična priložnost za druženje, ozaveščanje in podporo lokalnim pridelovalcem. BIO & FIT tržnica v Celju je dokazala, da lahko zdrav način življenja, spoštovanje narave in zabava uspešno hodijo z roko v roki.

Fotogalerija: David Valant