Štajerski nogometni derbi: Celjani obrnili rezultat in zmagali v Mariboru (video)


Potem ko so nedavno Mariborčane odpravili na domačem stadionu Z’dežele, so na današnjem derbiju 11. kroga 1. SNL nogometaši Celja štajerske tekmece presenetili tudi v Ljudskem vrtu. Obakrat so Celjani zmagoviti gol dosegli v izdihljajih srečanja. Tokrat je v 93. minuto za zmago zadel rezervist Edmilson.

Mariborčani so sicer preko Luke Krajnca povedli že v 3. minuti tekme in nato vodili vse do 63. minute, ko je za Celjane izenačil Litovec Kučys. Pred tem je nogometaš Maribora Jan Repas dobil 2. rumeni karton in je moral zapustiti igrišče, kar je tekmo obrnilo  prid Celjanov. Dokončno pa sta tehtnico na stran gostov prevagala rezervista Aljoša Matko in napadalec Edmilson, ki je v igro vstopil v 84. minuti. Matko je pobegnil mariborski obrambi, a njegov strel je Jug ubranil, odbitek pa je Edmilson pospravil v mrežo

Zmagoviti gol:

Izenačujoči gol:

Nogometaši Celja so sicer nad Mariborom prevladovali v večini elementov nogometne igre. Imeli so večjo posest (69 % : 31 %), bistveno več strelov proti golu (23:8) in na sama vrata (10:4), mariborski golman je moral posredovati osemkrat, celjski trikrat. Mariborčani so storili kar 28 prekrškov, medtem ko Celjani “zgolj” enajst.

Na koncu se je Celju tudi rezultatsko izšlo. Slaba novica pa je, da si je po štartu Žige Repasa gleženj poškodoval Tamar Svetlin, ki je moral biti zamenjan. Prvič je za Celjane zaigral španski veteran Inigo Eguaras, in to od začetka tekme.

Po 11. krogih prvenstva se je Celje povzpelo na 4. mesto, z enakim številom točk kot Koper in  točko za Mariborom. Olimpija ima zgolj še točko več, saj jo je v Stožicah z 0:1 nepričakovano premagal ravno Koper, ki je z zmago prehitel Celje.

Standings provided by Sofascore