Na dnevu odprtih vrat spoznavali gasilstvo in postopke oživljanja


Ob koncu preteklega tedna so v PGD Lopata organizirali dan odprtih vrat, kjer so obiskovalcem predstavili zanimive stvari na področju gasilstva in temeljnih postopkov oživljanja.

V soboto so člani Prostovoljnega gasilskega društva Lopata v svojem gasilskem domu organizirali dan odprtih vrat. Tekom dogodka so prikazali temeljne postopke oživljanja, uporabo avtomatskega eksternega defibrilatorja ter njihov zgodovinski kotiček. Obiskovalce je čakala tudi razstava gasilskih vozil in tehnike, prikaz gašenja in otroški poligon. Po koncu je sledila pogostitev z dobrotami z žara.

Ob tej priložnosti so gasilci zapisali naslednje: “Najlepše se zahvaljujemo reševalcem Splošne bolnišnice Celje, kateri so si vzeli čas in nam prikazali temeljne postopke oživljanja.

Utrinki z dneva odprtih vrat; vir foto: FB/Pgd Lopata

Pred kratkim so se njihovi operativni gasilci Jan Skerbiš, Žan Glažer ter Luka Brežnik in pripravnika Još Arnšek ter Luka Sagode udeležili 7. Juriša na hmezad, kjer so s pomočjo Valerije Špoljar iz PGD Loke dosegli 4. mesto. Na tekmovanju so se tekmovalci spopadli z izzivom premagovanja najvišje stolpnice v regiji, poimenovane Hmezad. Ta se ponaša s kar 15 nadstropji in 265 stopnicami.

7. Juriš na Hmezad; vir foto: FB/Pgd Lopata