Celjski diamantni maturanti na sprejemu pri predsednici


Predsednica države in bivši minister za vzgojo in izobraževanje sta pred kratkim sprejela letošnje diamantne maturante. Na sprejem so se odpravili tudi najuspešnejši celjski dijaki.

Maturante, ki so letošnjo maturo opravili z največjim številom možnih točk, imenujemo diamantni maturantje. Te sta pred kratkim na Brdu pri Kranju sprejela predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar in sedaj že bivši minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda. Letos so bili dijaki, ki so na svojem zrelostnem izpitu dosegli vse točke, 103. Nekaj jih prihaja tudi iz celjskih srednjih šol.

Podelitve sta se udeležili Neža Debelak in Neža Flis, bivši dijakinji Srednje zdravstvene in kozmetične šole Celje. Na šoli so ob tem zapisali: “Predsednica države je v nagovoru maturantov, njihovih svojcev, učiteljev in ravnateljev poudarila zrelost in vztrajnost najboljših maturantov. Vrhunski dosežki so vedno znak veliko ur truda in odrekanja. Iskrene čestitke vsem in vse dobro na njihovi študijski in življenjski poti.”

Neži na podelitvi; vir foto: SZKŠC

Sprejema so se udeležili tudi Denis, Maj, Jan in Gašper iz Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo, ki deluje pod okriljem Šolskega centra Celje. V nadaljevanju si oglejte fotografijo dijakov, ki sta jih spremljala direktor šolskega centra in ravnateljica srednje šole.

Vir foto: FB/ŠC Celje, SŠ KER

Naziv diamantne maturantke sta letos dosegli tudi bivši dijakinji I. gimnazije v Celju, in sicer Veronika Starič ter Manca Ernst.

Levo Veronika Starič, desno Manca Ernst; vir foto: I. gimnazija v Celju

Na Srednji šoli za strojništvo, mehatroniko in medije, ki spada pod ŠCC, sta vse točke letos prejela Anže Breznik ter Marko Fänrich in s tem postala diamantna maturanta.

Diamantnega maturanta so se razveselili tudi na Ekonomski šoli Celje. Vse točke je dosegel Blaž Boček iz programa ekonomski tehnik. Na podelitev priznanj ga je pospremila ravnateljica šole.

Vir foto: FB/Ekonomska šola Celje, Gimnazija in srednja šola

Ob odličnem uspehu so bile na prireditev povabljene tudi tri dijakinje Gimnazije Celje – Center, in sicer Neža Mikic, Ela Velepec ter Mia Vozelj.

Vir foto: FB/Gimnazija Celje – Center