Področni prvaki v rokometu dijaki I. gimnazije v Celju pred ekipo Srednje zdravstvene


Po dekliškem področnem rokometnem finalu, kjer so zmagale dijakinje Srednje zdravstvene in kozmetične šole Celje, je ta teden področnega zmagovalca prinesel še v fantovski konkurenci.

V finalu štirih ekip celjskih srednjih šol so zmagali dijaki I.gimnazije v Celju pred ekipo Srednje zdravstvene in kozmetične šole Celje. Obe omenjeni ekipi sta se uvrstili v četrtfinale državnega prvenstva.

V tekmovanju, kjer je nastopalo 10 ekip, so se v področni finale ob navedenih ekipah uvrstili še dijaki ŠC Celje – Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo ter ŠC Celje – Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije. Zato ne čudi, da se je finale odvilo ravno v športni dvorani ŠCC na Lavi.

Zmagovalci, dijaki I. gimnazije v Celju, so do naslova prišli preko zmag nad Srednjo šolo za gradbeništvo in varovanje okolja ter Gimnazijo Lava v skupinskem delu, v finalnem pa so premagali Srednjo šolo za strojništvo, mehatroniko in medije in Srednjo šolo za kemijo, elektrotehniko in računalništvo.

Pot ekipe Srednje zdravstvene in kozmetične šole Celje do 2. mesta v finalu je šla preko zmag nad Gimnazijo Litija, Srednjo ekonomsko šolo Celje, Srednjo šola za kemijo in elektroniko in na koncu še Srednjo šolo za strojništvo Celje.

Rokometaši Srednje zdravstvene in kozmetične šole Celje so se uvrstili v državno četrtfinale (foto: FB profil SZKŠC)

Rezultati finalnih tekem:

Gimnazijci I. gimnazije v CE so postali področni prvaki v rokometu (vir foto: FB profil I. gimnazije v Celju)