Festival trajnosti v Tehnoparku Celje z raznolikimi aktivnostmi navduševal obiskovalce


Festival trajnosti je v Tehnopark prinesel obilico pestrega dogajanja, ki si ga je ogledalo kar 3.000 obiskovalcev.

V Tehnoparku Celje je v sklopu Evropskega tedna trajnostnega razvoja potekal Festival trajnosti, ki je privabil več kot 3.000 obiskovalcev. Od teh je bilo dve tretjini učencev in dijakov iz 22-ih krajev celotne države, prišli pa so tudi s sosednje Hrvaške. Zanje so pripravili raznolike interaktivne delavnice, predavanje, razstave in druge dogodke.

Vir foto: Tehnopark Celje

Tekom festivala so organizirali dvanajst različnih aktivnosti, ki so obiskovalcem prikazovale rešitve za zmanjševanje ogljičnega odtisa, upcycling in trajnostno modo. Še posebej velikega zanimanja so bile deležne delavnica Zelena delovna mesta, inovativno izpovedna dražba oblačil Kurja omara ter kviz Hrana in trajnost.

Nemalo zanimanja je požela tudi razstava Pilotova dnevna soba, ki vključuje unikatne pohištvene kose, izdelane iz recikliranih letalskih delov. Kako unikatno pohištvo blagovne znamke Papa Juliett Aviaton Art izgleda, preverite TUKAJ.

S koncem festivala se pestro dogajanje v Tehnoparku ni zaključilo. Bliža se Evropski teden programiranja, ki ga bodo obeležili od 19. do 27. oktobra. Skozi razne dogodke bo mogoče odkriti svet tehnologije, ki ga obvladujejo roboti, retro računalniške igre in inovativno programiranje. Za obiskovalce so pripravili raznolike delavnice, kot so Animiranje humanoidnega robotka Tea, Risanje z robotom Photon, PANDA – Uvod v programiranje brez zaslona, Retro računalništvo: Strašljive klasike in Piši z možgani. Več preberite TUKAJ.

Vir foto: Tehnopark Celje