Nora tekma v Celju postregla s sedmimi zadetki, rdečim kartonom, preobratom in zmago Celjanov


Nogometaši Celja so v 12. krogu državnega prvenstva gostili Muro. Zasedba iz Murske Sobote je po dveh zadetkih Daria Vizingerja povedla z 0:2, sledil je popoln preobrat Celjanov, nato pa dramatičen zaključek obračuna, v katerem so na koncu do treh točk z igralcem manj prišli varovanci Alberta Riere (4:3). 

Začetni postavi Celja in Mure:

Celjani so odločno odprli prvi dvoboj po reprezentančnem odmoru. Že v tretji minuti so si priigrali prvo resnejšo priložnost, ko je strel Maria Kvesića švignil mimo Murinega gola. Toda gostje so hitro prestrigli peruti varovancem Alberta Riere. V osmi minuti je namreč sledila velika napaka celjskega branilca Klemna Nemaniča, kar je izkoristil Dario Vizinger, ki je nekoč navduševal v celjskem dresu.

Kljub zadetku se razmerje moči na zelenici ni bistveno spremenilo. Celjani so bili še naprej precej podjetnejši in nevarnejši nasprotnik. Vroče je bilo pred vrati Mure, ko je do skoka prišel Damjan Vuklišević, imenitno priložnost pa je imel tudi Aljoša Matko, toda sijajno je reagiral Florijan Raduha.

Na drugi strani si je novo veliko napako privoščil Nemanič, Amadej Maroša je stekel sam proti vratom Matjaža Rozmana, a je bil pri zaključku premalo natančen. Sredi prvega dela igre pa je ena izmed mnogih fantastičnih podaj Iniga Eguarasa zaposlila Svita Sešlarja, a 22-letni vezist ni uspel premagati gostujočega vratarja.

Po odmoru je Vizinger znova poskrbel za šok na Stadionu Z’dežele, kjer se je zbralo 1420 gledalcev. Hrvaški napadalec je izkoristil podajo Mata Miloša in še drugič na tekmi zatresel celjsko mrežo, tudi tokrat pa se zadetka ni veselil.

Celjani se po prejetem zadetku niso pravočasno zbrali, na račun njihove napake pa je do velike priložnosti prišel Miloš, ki je sprožil mimo vrat. V 63. minuti je vendarle bila terenska pobuda Celja kronana z zadetkom. Grofje so dolgo oblegali Murina vrata, žogo za hrbet Raduhe pa je uspelo spraviti Kvesiću.

Prav 32-letni vezist je pet minut kasneje znova nevarno zapretil, njegov drugi zadetek pa je preprečil in v kot po sijajni obrambi odbil gostujoči čuvaj mreže. A prav po kotu so Celjani prišli do zasluženega izenačenja, s katerim je postregel rezervist Armandas Kučys.

Rierina četa se pri tem ni zaustavila in tako je šest minut kasneje za popoln preobrat poskrbel Damjan Vuklišević. Nato pa je v 77. minuti zadeve nekoliko zakuhal David Zec, ki si je prislužil drugi rumeni karton, za kar je bil izključen iz igre. Kljub temu so Celjani z igralcem manj dosegli še četrti zadetek, podajo Sešlarja je v zadetek pretvoril Matko.

A varovanci Oskarja Drobneta so si nato priigrali najstrožjo kazen, ki jo je natančno izvedel Maroša. V dramatičnem zaključku je Celje doseglo še peti gol, znova je bil natančen Kučys, toda zadetek je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen.

V izdihljajih dvoboja je Mura močno pritisnila, vendar so Celjani s čvrsto obrambo uspešno odbili vse napade gostov.

Lestvica 1. SNL:

Standings provided by Sofascore
Izid, Prva liga, 12. krog:

Celje – Mura 4:3 (0:1)
Kvesić 63., Kučys 69., Vuklišević 75., Matko 80.; Vizinger 8., 48., Maroša 86./11m
RK: Zec 77.