Celjski tekači na 28. Ljubljanskem maratonu z odličnimi uvrstitvami in novima rekordoma proge


Za nami je vsakoletni Ljubljanski maraton, ki se ga udeleži več tisoč tekačev. Tudi letos so Celjani postregli z odličnimi časi in vrhunskimi uvrstitvami.

Na že 28. Ljubljanskem maratonu je letos sodelovalo dobrih 24 tisoč tekačev. V soboto so se odvili teki za otroke in vladino, v nedeljo pa še glavnina dogajanja, teki na 42, 21 ter 10 kilometrov. Tudi letos so odlične rezultate dosegli celjski športniki.

Neja Kršinar; vir foto: Jan Kršinar

Na 42 kilometrov dolgem teku je med ženskami v kategoriji za državno prvenstvo s časom 2:47:40 tretje mesto dosegla Neja Kršinar iz Atletskega društva Kladivar Celje. Če štejemo vse tekmovalke, je njen čas zadostoval za odlično osmo mesto. Prva je bila Joyce Chepkemoi Tele iz Kenije.

Z odličnimi rezultati Celjanov sta postregla tudi teka na 10 kilometrov. V moški konkurenci je s časom 00:29:54 prvo mesto zasedel Vid Botolin iz AD Kladivar, ki je postavil nov rekord proge, drug pa je bil Jan Kokalj, ki je progo odtekel v času 00:30:03.

Za veselje v knežjem mestu je poskrbela tudi Klara Lukan, ki je bila s časom 00:31:49 najboljša v teku na 10 kilometrov med ženskami in podrla rekord maratona, ki ga je sicer pred tremi leti postavila sama. Ob svoji zmagi je na Facebook profilu zapisala: “Nov rekord proge na 10 km in moja 4. zmaga tukaj v Ljubljani. Največji tekaški dogodek v Sloveniji nikoli ne razočara. Hvala za spodbudo.

Vid Botolin in Jan Kokalj; vir foto: FB/Luka Botolin