Ali bo v Celju prihodnje leto kamp?


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 45 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

Združenje šoferjev in avtomehanikov v Celju velja za eno izmed najbolj prizadevnih društvenih organizacij. V tem zapisu ne bomo opisovali njihove vzgojne dejavnosti, dela s člani, niti avtošole s petindvajset avtomobili in inštruktorji. Gre za to, da so prizadevni tudi na področju turizma.

Najprej je treba omeniti lepo urejen avtomobilski poligon, ki meri skoraj pet hektarjev, na njem pa je kar 3,5 kilometra asfaltiranih stez. Na tem poligonu organizirajo poleg šolanja bodočih voznikov tudi treninge in tekmovanje v go-kartu, vožnje s kolesi in motornimi kolesi za razvedrilo in še bi lahko naštevali. Tu je tudi sodobno urejen gostinski objekt z 250 sedeži, v poletnih mesecih pa jih je še sto na terasi. Lahko se pohvalijo tudi z dobro urejeno kuhinjo in najsodobnejšo napravo za pravilno in enakomerno hlajenje piva. V neposredni bližini je prostor za organizacijo piknikov in igrišče za mali nogomet. Prostor je ograjen in primeren za organizacijo velikih prireditev, saj je dovolj prostora tudi za več desettisoč obiskovalcev. Vsa ta dobro povezana turistična in rekreativna de javnost je namenjena predvsem Celjanom, ki jo žal še vse premalo poznajo. Sicer pa so na poligonu že kar dobri znanci Avstrijci, ki tu trenirajo vožnjo z go-kartom.

Dodajmo še, da ima združenje na voljo še najsodobnejši turistični avtobus, za izposojanje (rent a car) pa ima jo kar štirideset sodobnih vozil. Vse to so ustvarili v zadnjih dvajsetih letih. Poligon stalno izpopolnjujejo. Za prihodnje leto napovedujejo, da bodo uredili prostor za kampiranje, ker Celje kampa danes še ne premore. Tako bo ta športni in rekreacijski prostor prihodnje leto turistično še bolj zanimiv. Čisto ob koncu velja zapisati, da je lepo urejeno in v ponos mestu tudi okolje sedeža Združenja, ki mu dajejo še lepši videz tudi številne cvetlice. Tudi to prispeva k urejenosti Slomškovega trga.

Zoran Vudler, Novi tednik, 26. 10. 1989