Celjani uspešni v Solnogradcu


Po slabšem uvodu v sezono so celjski hokejisti v zadnjem obdobju v odlični tekmovalni formi. Potrdili so jo tudi na petkovem gostovanju v četrtem največjem mestu v Avstriji, kjer so se pomerili s podmladkom ekipe Red Bull.

Že po minuti igre je goste v vodstvo popeljal Danil Carkovski, v tretji minuti pa je prednost gostov povišal Jure Povše. V četrti minuti so domači izenačili, Celjani pa so izid uvodne tretjine postavili v 19. minuti, ko je zadel Jure Sotlar.

Carkovski je zadel tudi kmalu po začetku druge tretjine. Sledilo je obdobje veliko boljše igre gostiteljev, ki so s tremi zaporednimi goli v 34. minuti prišli do izenačenja. Za olajšanje je v 36. minuti poskrbel Jakob Bernard, tako da so Celjani prid zadnjo tretjino vodili s 4:5.

V 48. minuti je Ahmet Jakupović celjsko prednost povišal na dva gola, a so domači “bikci” le 7 sekund kasneje znova znižali. V 54. minuti je svoj tretji gol prispeval Carkovski, zmago pa je v zadnji minuti potrdil Mikus Mintautiškis, ki je zadel prazna domača vrata.

Red Bull Hockey Juniors : RST-Pellet Celje 5 : 8 (1:3, 3:2, 1:3)

V prispevku po tekmi so na spletnem mestu solnograškega kluba o Celjanih govorili kot o presenečenju sezone.

Videoutrinki tekme

Lestvica

Nocoj bo v Mestnem parku tekma z ekipo iz Merana. Uvodni pak bo sodnik vrgel o 18. uri.