Hladen tuš za Celjane po velikem evropskem skalpu (dodan video)


Nogometaši Celja so v 13. krogu državnega prvenstva gostovali v Domžalah, kjer so se pomerili z Radomljani. Celjani so si dvakrat priigrali vodstvo, nato pa jih je nezbranost v obrambi privedla do bolečega poraza s 4:2. Varovanci Alberta Riere so tako po veliki evropski zmagi na Bašakšehirjem (5:1) doživeli hladen tuš. 

Začetni postavi Radomelj in Celja:

Celjani so tekmo odprli po pričakovanjih. Že v osmi minuti je za celjsko vodstvo poskrbel Mario Kvesić, ki je izkoristil predložek Matije Kavčiča. Na drugi strani je sledil odgovor mlinarjev, toda po strelu Stjepana Davidovića se je izkazal Matjaž Rozman. Svojo vratarsko kakovost pa je v zaključku prvega dela igre predstavil tudi Emil Velić, ki je preprečil zadetek Armandasa Kučysa.

V 52. minuti so Radomljani prišli do izenačenja. Rok Štorman je s preigravanjem pripravil teren za Davidovića, ki je tokrat uspel premagati Rozmana. To je prebudilo nekoliko zaspane Celjane, ki so kronali pritisk in si priigrali novo vodstvo. Za to je s sijajnim zaključkom poskrbel Svit Sešlar.

A Radomlje so se po akciji dveh rezervistov še drugič vrnile v igro. Aleksandar Vučenović je lepo preigral preveč naivnega Kavčiča, nato pa oddal žogo do Nika Gajzlerja, ki je z natančnim strelom ponovno poravnal izid.

Za nov šok Celjanov je v 80. minuti poskrbel Vučenović, ki je s pravim projektilom z velike razdalje zagotovil popoln preobrat domačih. Četa Alberta Riere je morala v zaključku tekme zaigrati na vse ali nič, kar so mlinarji izkoristili za četrti zadetek. Sandro Zukić je v 96. minuti postavil še zadnji žebelj v krsto Celja.

Radomljani so s četrto zaporedno prvoligaško zmago izenačili klubski rekord in se prebili na sedmo mesto, medtem ko Celje zaseda četrto z enakim točkovnim izkupičkom kot ga ima tretjeuvrščeni Koper.

Celjsko zasedbo v sredo čaka pokalna tekma v Hodošu, nato pa v nedeljo derbi z Olimpijo na domačih tleh.

Lestvica državnega prvenstva:

Standings provided by Sofascore
Izid, Prva liga, 13. krog:

Radomlje – Celje 4:2 (0:1)
Davidović 53., Gajzler 73., Vučenović 81., Zukić 90+6.; Kvesić 8., Sešlar 65.