Celjani na koncu dodali plin za novo zmago, jutri znani novi evropski tekmeci


Celjski rokometaši so tudi na povratni tekmi Evropskega pokala proti Gračanici prepričljivo zmagali. S srečanja v Bosni in Hercegovini so Celjani imeli 8 golov prednosti, v Zlatorogu pa so skupno razliko povišali na 15.

Po začetnih 4:1 so gostje pokazali, da znajo pokazati zobe in v nekaj minutah povedli s 4:5. V nadaljevanju so imeli pobudo in v 21. minuti vodili s 7:10. V 28. minuti so domači izenačili na 12, ob polčasu pa po zaslugi serije treh golov Filipa Rakite vodili za dva gola.

Tadej Mazej; foto: Slavko Kolar

Po glavnem odmoru se razmerje moči ni bistveno spremenilo. Od 37. minute naprej je Celjanom uspela mini serija treh golov, s katero so v 40. minuti prvič povedli za štiri (22:18). Še v 52. minuti je bilo precej tesno (26:24), v zaključku pa so pivovarji le uspeli streti odpor gostov. Za najvišjo razliko je ob izteku igralnega časa poskrbel Vukašin Antonijević.

Dva igralca Celjanov sta dosegla klubska mejnika. Tadej Mazej je na svoji 162. tekmi v celjskem dresu prišel do meje 400 doseženih zadetkov, Mai Marguč pa je na svoji 41. tekmi dosegel znamko 100 zadetkov.

Celje Pivovarna Laško : Gračanica 33:26 (15:13)

RK Celje Pivovarna Laško: Češek 5 obramb, Kozina 8 obr.; Jelen, Perić 5/1, Marguč 3/1, Mazej 2, Bognar 4, Belej 2, Antonijević 3, Onufriienko, Milićević 2, Malović, Makuc 2, Hurtado 2, Mlakar 4, Rakita 4/2.

7 m: 4/6, izključitve: 4 min.

Paulo Pereira v igro pošilja Maja Jelena; foto: Slavko Kolar

Trener Paulo Pereira: “Včerajšnja tekma nam je služila tudi za polnjenje “baterij” oziroma nabiranje energije. Ne smemo pozabiti, da smo imeli v zadnjih 14 dneh naporen ritem, vključno s potovanjem in težko tekmo pri Slovanu. Nismo imeli na voljo dovolj časa za regeneracijo bolj obremenjenih igralcev, zato smo morali včeraj veliko bolj previdno razporediti minutažo. Nekaterim se je videlo, da so bili v sredo zelo obremenjeni. Tako smo veliko rotirali. Postavili smo tudi določene cilje, ki nas je spravilo malo bolj pod stres kot ponavadi. Dosegli smo želeno število zadetkov iz protinapadov, nismo pa dosegli cilja pri igri 6 na 5, vendar smo bili blizu. Veselimo smo uvrstitve v naslednji krog, misli pa so že pri sobotni tekmi proti Trebnjemu.”

Pred reprezentančnim premorom Celjane čaka tekma državnega prvenstva. V soboto, 2. novembra, bodo gostili Trebanjce, domače srečanje pa se bo začelo ob 20.15.

Celjski rokometaši bodo jutri dopoldan izvedeli za nasprotnika v tretjem krogu Evropskega pokala. Vsi slovenski predstavniki imajo status nosilca, prvič pa se lahko med seboj pomerijo tudi predstavniki istih držav. Prve tekme bodo na sporedu 23. oz. 24. novembra, povratne pa  teden dni kasneje .

Boben 1:

Handball WEST WIEN (AUT)
HC Izvidac (BIH)
HK FCC Mesto Lovosice (CZE)
AEK Athens HC (GRE)
Olympiacos SFP (GRE)
Haukar (ISL)
Drammen HK (NOR)
ØIF Arendal (NOR)
CS Minaur Baia Mare (ROU)
MRK Krka (SLO)
RK Celje Pivovarna Laško (SLO)
RK Jeruzalem Ormož (SLO)
RK Partizan AdmiralBet (SRB)
Pfadi Winterthur Handball (SUI)
MSK Povazska Bystrica (SVK)
Besiktas (TUR)

Boben 2:

Förthof UHK Krems (AUT)
Kur (AZE)
RK Leotar Trebinje (BIH)
RK Poreć (CRO)
Sabbianco Anorthosis Famagusta (CYP)
Mistra (EST)
Pölva Serviti (EST)
BK-46 (FIN)
Diomidis Argous (GRE)
SSV Brixen Handball (ITA)
KH Rahoveci (KOS)
HC Alkaloid (MKD)
HC Lovćen – Cetinje (MNE)
Runar Sandefjord (NOR)
AHC Potaissa Turda (ROU)
HC Motor (UKR)

Preberite tudi:

Celjske gimnastičarke s šestimi odličji na tekmovanju v Rušah