Celjska Univerza za tretje življenjsko obdobje krepko presegla 600 članov, začenjajo s predstavitvijo srednjeveških plesov


V Osrednji knjižnici Celje so zaključili  z vpisi v novo študijsko leto Univerze za tretje življenjsko obdobje.

Z zadovoljstvom sporočajo, da so krepko prekoračili število 600 članov in se že približujejo naslednjemu mejniku, 700.

“Zelo smo veseli, da smo letos privabili tako veliko število starejšega prebivalstva v knjižnico in na univerzo, ki bodo svoj prosti čas preživeli aktivno in v prijetni družbi,” so zapisali v UTŽO pri OK Celje.

Nova sezona UTŽO se sicer začenja naslednji teden s tradicionalnimi ponedeljkovimi predavanji, okoli katerih se je univerza pred več kot 30 leti tudi začela. Več kot 600 članov se je lahko prijavilo v 35 različnih programov, kot so osnovna raven računalništva, fotografija skozi uporabo pametnega telefona in računalnika, kuhajmo z Andrejem, spoznavanje japonskega jezika skozi japonsko kulturo in zgodovino, jezikovno izobraževanje v angleščini, nemščini, francoščini, španščini italijanščini, ročna dela, kvačkamo in pletemo in številni drugi. Letos so uvedli 9 novih programov.

V preteklih tednih so potekale tudi predstavitve novih izobraževalnih programov. Spodnja fotografija je s predstavitve Brainobrain Seniors (mentalna telovadba)

Vir foto: FB profil UTŽO pri Osrednji knjižnici Celje

V ponedeljek ob 17:30 bo v Študijski čitalnici predstavitev srednjeveških plesov in knjige Žovneški postanejo grofje Celjski avtorja Damirja Žeriča iz Pokrajinskega muzeja Celje.

Glavna dejavnost Galiarde je plesanje in obujanje starinskih plesov, predvsem plesov iz 15., 16. in 17. stoletja, ki so se plesali na italijanskih, francoskih in angleških dvorih.

Izobraževalni program Plesi Celjskih grofov je tudi eden izmed letošnjih programov univerze, tako, da imajo obiskovalci, člani in članice, možnost, da si pred začetkom samega programa ogledajo predstavitev KUD Galiarde in njihove plese.