Letošnji Smeškov lutkovni maraton s predstavami za vse starosti


Kulturno društvo Smeško je v petek organiziralo že 13. Smeškov lutkovni maraton, kjer so za obiskovalce vseh starosti pripravili tri različne predstave.

V celjski kulturnici se je pred kratkim odvil 13. Smeškov lutkovni maraton, na katerem so predstave odigrala različna kulturna društva. Dopoldan so odigrali dve otroški gledališki predstavi, in sicer Tine in promet ter Kroki in prijatelji. Obe sta bili odigrani po dvakrat, ogledalo pa si ju je okoli 250 otrok iz Vrtca Anice Černejeve, III. Osnovne šole Celje in Osnovne šole Glazija Celje.

Vir foto: Kulturno društvo Smeško

Popoldne je sledila še predstava za odrastle z naslovom Evolucija. Ta je gledalce popeljala skozi različna časovna obdobja in na duhovit način reševala konfliktne situacije zgodovinskih junakov, ki so tlakovale razvoj naše družbe. Popoldansko predstavo si je ogledalo 20 gledalcev.

Do sedaj so organizirali 12 Smeškovih lutkovnih maratonov, na katerih je sodelovalo 30 skupin in posameznikov, ki so odigrali 42 predstav. Od tega je bilo 34 predstav za otroke in osem za odrastle. Člani Kulturnega društva Smeško so od začetka delovanja leta 2007 odigrali že 128 lutkovnih predstav v 23-ih krajih po Sloveniji. Od leta 2015 prav tako enkrat mesečno organizirajo Smeškove petkove večere za odrastle, mnogokrat izvajajo raznolike lutkovne delavnice in organizirajo tradicionalne prireditve.

Vir foto: Kulturno društvo Smeško