Ob odprtju razstave v Celju nastopil slovenski zbor iz Pulja


V sklopu otvoritve razstave Od habsburških Brionov do medvojnega Celja: zgodba družine Turk je v Celju nastopil Mešani pevski zbor Encijan iz Pulja.

V Narodnem domu je ta petek nastopil Mešani pevski zbor Encijan, ki deluje pod okriljem Slovenskega kulturnega društva Istra v Pulju. Zbor je vodila Ana Balog, na citre pa je zaigral Peter Napret. Koncert je bil spremni dogodek k razstavi Od habsburških Brionov do medvojnega Celja: zgodba družine Turk, ki si jo je možno ogledati v Osrednji knjižnici Celje, do 25. oktobra pa je v hrvaškem prevodu razstavljena tudi v puljski knjižnici.

Foto: Robert Ožura

Razstavo so pripravili ob 10-letnici sodelovanja puljske in celjske knjižnice ter SKD Istra. Gradivo je prispevala Neta Golob Timer, ki je potomka družine Turk. Program sta povezovala Sonja Mlejnik in Srečko Maček. Dogodek sta organizirala Osrednja knjižnica Celje in Ljubiteljsko gledališče Petra Simonitija Celje.

Mešani pevski zbor Encijan deluje že od leta 2005. Redno nastopa na kulturnih prireditvah v mestu Pulj in drugod po Hrvaškem, poje pa tudi na raznih dogodkih po Sloveniji.

Foto: Robert Ožura