V celjskem muzeju novejše zgodovine spoznavali Japonsko


Pred kratkim so v Muzeju novejše zgodovine Celje v goste povabili dr. Aleša Gabriča, ki je s svojim kolegom vsem prisotnim predstavil Japonsko, njene prebivalce in običaje.

V kavarni Muzeja novejše zgodovine Celje se je pred kratkim odvil pogovor z dr. Alešem Gabričem, zgodovinarjem in avtorjem knjige Od popolne neznanke do prisrčne prijateljice in dr. Klemnom Senica, japonologom in raziskovalcem. Z gostoma se je pogovarjal direktor muzeja dr. Tone Kregar.

Vir foto: FB/Muzej novejše zgodovine Celje

Tekom sproščenega pogovora so poslušalci spoznavali Japonsko, njene prebivalce in običaje. Kot so zapisali zaposleni v Muzeju novejše zgodovine Celje, so dobili odgovore na marsikatera vprašanja: “Tudi tisto o točnosti japonskih vlakov in ali si je res treba vsak dan prati lase.

O tokratnem gostu so zapisali naslednje: “dr. Aleš Gabrič, zgodovinar, avtor, urednik več znanstvenih monografij, ki raziskuje zlasti novejšo slovensko kulturnopolitično in kulturno zgodovino, v knjigi Od popolne neznanke do prisrčne prijateljice zajema skoraj dve stoletji poročil o Japonski, ki segajo od bežnih do bolj poglobljenih, ter natančno dokumentira in interpretira, kako so slovenski učenjaki, novinarji, umetniki in intelektualci spoznavali Japonsko in njene prebivalce ter o svojih dognanjih seznanjali slovensko bralstvo.