V Tehnoparku Celje razstava ATMOSFERE, ki na inovativen način združuje umetnost in znanost (foto)


V Tehnoparku Celje so uspešno otvorili mednarodno razstavo, ki na inovativen način združuje umetnost in znanost. Razstava ATMOSFERE obiskovalcem ponuja globok vpogled v kompleksne povezave med našim okoljem, podnebjem in vesoljem, nastala pa je v sodelovanju z Avstrijskim kulturnim forumom Ljubljana, Univerzalnim muzejem Joanneum Gradec ter Galerijo DLUL Ljubljana.

Na odprtju so tako bili prisotni predstavniki Avstrijskega kulturnega foruma Ljubljana in Univerzalnega muzeja Joanneum iz Gradca ter ljubitelji znanosti in umetnosti.

Med njimi so bili kuratorka razstave dr. Astrid Kury, veleposlanica Republike Avstrije mag. Elisabeth Ellison-Kramer, direktor Univerzalnega muzeja Joanneum dr. Marko Mele, direktorica Avstrijskega kulturnega foruma Sonja Reiser Wintzell, direktorica Tehnoparka Celje Andreja Erjavec ter podžupanja Mestne občine Celje Saša Kundih.

Foto: Kristina Dremšak/Tehnopark Celje

Vsak izmed njih je nagovoril zbrane in izpostavil pomembnost mednarodnega sodelovanja pri ozaveščanju o sodobnih izzivih našega časa.

Direktorica Tehnoparka Celje je v svojem govoru poudarila pomembnost mednarodnega sodelovanja in dejala: “Štejemo si v čast, da se naše sodelovanje z Avstrijskim kulturnim forumom Ljubljana krepi in da smo bili izbrani kot zanesljivi partner za gostovanje mednarodne razstave.”

Direktorica Tehnoparka Celje Andreja Erjavec. (Kristina Dremšak/Tehnopark Celje)

Vodja največjega znanstveno-zabavnega parka v Sloveniji ob tem dodaja: “Zavezani smo k ustvarjanju edinstvenih izkušenj za naše obiskovalce, ki združujejo izobraževanje in zabavo. Ta razstava povezuje umetnost in znanost na inovativen način.”

Razstava ATMOSFERE se sooča s perečimi vprašanji današnje družbe skozi prizmo znanosti in umetnosti. “Poskušamo ozaveščati o perečih problematikah našega časa, hkrati pa tudi spreminjamo podobo. Vsi se soočamo z izzivi izgube biotske raznovrstnosti in klimatskih sprememb. Gre za prizadevanja na globalni, državni in lokalni ravni, ki stremijo k trajnostni prihodnosti,” pravi dr. Mele.

Foto: Kristina Dremšak/Tehnopark Celje

Razstava, ki je pred tem že gostovala v New Yorku, Bostonu in Ljubljani, bo na ogled do 29. septembra v Platformi 2, v sklopu ogleda Tehnoparka Celje. Vabljeni k ogledu in doživetju inovativne spojitve umetnosti in znanosti, ki obiskovalcem odpira nova obzorja razumevanja našega sveta.

Fotogalerija: Kristina Dremšak/Tehnopark Celje