Večerova nagrada za igralske dosežke na celjskem odru Branku Završanu


V sodelovanju s časopisom Večer so v petek zvečer v SLG Celje že petnajstič zapored podelili nagrado za igralske dosežke članu igralskega ansambla.

Strokovna komisija – dramaturginja Nuša Komplet Peperko (predsednica), urednica Večerove kulture in gledališka kritičarka Petra Vidali in režiser ter igralec Primož Ekart – je soglasno odločila, da Večerovo nagrado za igralske dosežke v sezoni 2023/24 prejme Branko Završan za več vlog v uprizoritvah Druga preteklost, Paradiž, Pet kraljev: K psihopatologiji neke monarhije in 3ja!.


Človek – Igralec, skozi katerega se valijo zgodbe pretekle, v vse smeri presežne sezone, z drugačnimi, svežimi, zahtevnimi uprizoritvami, je Branko Završan. Spremljamo ga lahko skozi osem in več igralskih vlog v štirih predstavah. Branko, torej, ne zgolj zaradi izjemne igralske kondicije, koncentracije, gledališke predanosti, ki jo izkazuje, pač pa tudi in predvsem zaradi lastnega igralskega creda, ki gledalcem vselej omogoči, da s prefinjeno, humorno (ali pretresljivo) distanco pogledamo na gledališče in življenje nasploh”, so ob tem zapisali na FB strani SLG Celje.

“Na odru vedno gledamo Človeka – Igralca, ki nam pripoveduje, ki se nam razdaja s takšno zaresnostjo, da je zaresnejši in prepričljivejši od življenja,” so zaokrožili svoj opis.


Završanu so nagrado podelili po prvi premieri nove sezone, komedijo Kranjski komedijanti avtorja Bratka Krefta v režiji Diega de Bree.