Z živahnim dogajanjem in podelitvijo nagrad pred celjsko knjižnico zaključili projekt “Moja izbira je branje” (foto, video)


V soboto se je pred Osrednjo knjižnico Celje odvila zaključna prireditev projekta Moja izbira je branje. V projektu je sodelovalo 165 otrok, sedaj pa jih je čakalo živahno dogajanje in podelitev nagrad.

Pred celjsko knjižnico se je s prireditvijo ta vikend zaključil projekt Moja izbira je branje, v okviru katerega so otroke čez počitnice spodbujali k branju tako, da so jim predlagali raznolike aktivnosti, ki so jih lahko počeli med branjem.

Na dogodku je otroke s petjem in animacijami zabavala Tinkara Fortuna. Dogajanje je popestrila s prepevanjem raznih znanih pesmi skupine Bepop ter drugih slovenskih izvajalcev. Po krajšem kulturnem delu je sledil žreb nagrajencev.

Glavna nagrada

Za vse sodelujoče so na knjižnici namreč pripravili podelitev nagrad, v kateri je bilo mogoče sodelovati, če so bili izpolnjeni pogoji, ki jih je določal projekt. Otroke je obiskala tudi vrhunska športnica Anja Valant Velepec, ki je Slovenijo leta 2000 zastopala na olimpijskih igrah v Sydneyu, sedaj pa v Atletskem društvu Kladivar poučuje mlade športnike. Anja je otrokom predstavila svojo pot do uspeha in s štirimi mladimi pomočniki iz AD Kladivar izžrebala dobitnike nagrad. Letos so nagrajenci prejeli dežnike, žoge, družinsko vstopnico za bližnje terme, majico in slikanico, kot glavno nagrado pa so pripravili kolo, ki ga je dobila Hana Švab.

Sledilo je prijetno druženje polno petja in plesanja, vsi prisotni pa so dobili jabolka in sladke dobrote.

Letos zaključek projeka športno obarvan

Osrednja knjižnica Celje želi z izvedbo projekta otrokom približati branje na zabaven način in jih k branju tudi spodbujati. Letos je sodelovalo 165 otrok, starih od 5 do 14 let. Knjižničarke so zanje pripravile 25 šaljivih aktivnosti, prebrati pa so morali vsaj 5 knjig in v branje vključiti omenjene aktivnosti, kot je branje na drevesu ali pa branje z nogami v vodi.

Ida Kreča

Po koncu projekta izmed vseh sodelujočih izžrebajo nagrajence, ki prejmejo prej omenjene nagrade. Ker so počitnice letos v luči olimpijskih iger minile v športnem duhu, so bile nagrade in zaključna prireditev še posebej športno obarvane.

Ob koncu projekta je o tem Ida Kreča iz Osrednje knjižnice Celje povedala naslednje: “Projekt je ena taka bralna igrarija, s katero želimo otroke spodbuditi, da bi brali tudi med počitnicami, da bi ohranjali bralno kondicijo in da bi lahko zbirali knjige po svojem izboru.

V nadaljevanju si oglejte video in fotografije z dogajanja:

 

In še fotografije: